Vanliga frallor

6 stycken 
  • 25 g Jäst
  • 3 dl Vatten
  • 2 msk Olja
  • 1 ½ tsk Salt
  • 2 dl Grahamsmjöl eller Rågmjöl
  • 6 dl Vetemjöl

Pensling:

  • 1 st Ägg
  • ½ dl Mjölk
  • Vallmofrö

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 250 grader.Smula jästen i en bunke och värm vattnet till 37 grader. 
  2. Häll vattnet över jästen och rör tills jästen har smält. Tillsätt salt och valfri olja.
  3. Blanda ner rågmjöl och vetemjöl. Blanda tills du får en fin och jämn deg. Baka ut dina frallor. Du kan jäsa frallorna om du vill men det behövs inte då det är snabba frallor utan jäsning.
  4. Blanda ägg och mjöl och pensla frallorna. Strö på vallmofrö och grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter.
  5. Ta ut frallorna och hoppas du får en smaklig måltid.

  1. Linda skriver:

    Vet du om man kan långjäsa dessa över natten i kylen? Så man kan preppa kvällen innan..

  2. Bra recept utan mjölk och smör för oss som är mjölkproteinalkergiker (penslingen får man ta enbart ägg eller havremjölk). Ska definitivt baka dessa.

  3. Ulla skriver:

    Ser ut som nån tittar upp ur koppen😊 🤗

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..