Bullar

Jäst

50 g

mjölk

5 dl

Svenskt Smör, rumsvarmt

150 g

Strösocker

1 dl

Salt

½ tsk

Stötta kardemummakärnor

1 msk

Vetemjöl, 10-11 dl

ca 600 g

Hjorthornssalt

ev ½ tsk

  • Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. 
  • Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk. Dela degen i 30 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min. 
  • Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna på galler.