Rågbröd

Rågbröd

Tillagning

  • 1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form och mjöla den. 
  • 2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt filen och sirapen. Blanda försiktigt, det kan bli segt om man arbetar degen för länge. Degen blir lös som en sockerkakssmet ungefär. 
  • 3. Häll i smeten i formen och strö över pumpakärnor och grädda sedan i nedre delen av ugnen i ca 60 min

  1. Har gjort ett försök med brödet. Men gick åt pipsvängen. Tog du torrjäst? Den ska ju värmas i något. Vill så gärna försöka en gång till.
    Tack för all inspiration.

  2. Tack för receptet, bakade brödet idag, blev succé bland gästerna / kram

  3. Du är väldigt duktig på bakning och matlagning. Du borde lägga mer tid på det än på utseendet. :)

    Kanske ställa upp i “Hela kändis-Sverige bakar” eller släppa en bakbok?

    1. På vilket utseende? På matens el mitt…. har fått sådana förfrågningar men är intresserad av att baka i tv;))

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..