ANNONS

Morgonen m Scones

/

Började m bak. Sååå mysigt att vakna till doften av varma nybakade scones!

  • 4-5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk

Smaksättningar – för variation 

  • 1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
  • 1 dl nötter eller mandel
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor + 1 tsk soc
  1. Sätt ugnen på 250°C
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen. 
  3. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
  4. Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
  6. Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde.
  7. Njut av dina nybakade scones!

4
93

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00