Började m bak. Sååå mysigt att vakna till doften av varma nybakade scones!
- 4-5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
Smaksättningar – för variation
- 1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär
- 1 dl nötter eller mandel
- 1 tsk stötta kardemummakärnor + 1 tsk soc
- Sätt ugnen på 250°C
- Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.
- Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.
- Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
- Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde.
- Njut av dina nybakade scones!