Kladdkaka

Jag brukar göra dubbel sats eftersom barnen älskar kladdkaka!

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • ströbröd till formen
  • florsocker till garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • frukt eller bär

Sätt ugnen på 200°C

Smält smöret i kastrull, låt svalna något.

Vispa ihop ägg och socker (använd inte en elvisp)

Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och rör ner i äggblandningnen

Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i en smörad och bröad springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 8 bitar)

Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (öka eller minska tiden vid behov beroende på hur kladdig/seg du vill ha den).

Ta ut kladdkakan och låt svalna.

Sikta florsocker över om så önskas. Servera med vispad grädde, färska jordgubbar eller annan valfri frukt till.