Kladdkaka

Jag brukar göra dubbel sats eftersom barnen älskar kladdkaka!

  • 100 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • smör till formen
  • ströbröd till formen
  • florsocker till garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • frukt eller bär
Sätt ugnen på 200°C
Smält smöret i kastrull, låt svalna något.
Vispa ihop ägg och socker (använd inte en elvisp)
Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och rör ner i äggblandningnen
Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i en smörad och bröad springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 8 bitar)
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (öka eller minska tiden vid behov beroende på hur kladdig/seg du vill ha den).
Ta ut kladdkakan och låt svalna.
Sikta florsocker över om så önskas. Servera med vispad grädde, färska jordgubbar eller annan valfri frukt till.

  1. Eva skriver:

    Hej jag älskar med kladdkaka. Men hur länge ska man ha den inne om man gör dubbelsats?eva

    1. Lite längre… men beror på hur ”kladdig” du vill ha den.
      Minst 15 min.. kanske något mer. Minns inte, tog den på känn….

  2. Lena skriver:

    Bakade denna kladdkaka igår och den blev så god.💕

Leave a Reply to Eva Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..