Jag brukar göra dubbel sats eftersom barnen älskar kladdkaka!
100 g smör
2 st ägg
3 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
smör till formen
ströbröd till formen
florsocker till garnering
2 dl vispgrädde
frukt eller bär
Sätt ugnen på 200°C
Smält smöret i kastrull, låt svalna något.
Vispa ihop ägg och socker (använd inte en elvisp)
Blanda kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke och rör ner i äggblandningnen
Tillsätt det smälta smöret och blanda försiktigt ihop till en jämn smet och häll sedan över smeten i en smörad och bröad springform med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 8 bitar)
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter (öka eller minska tiden vid behov beroende på hur kladdig/seg du vill ha den).
Ta ut kladdkakan och låt svalna.
Sikta florsocker över om så önskas. Servera med vispad grädde, färska jordgubbar eller annan valfri frukt till.