Nu har snart alla tre formarna rykt..går som smör i solsken här hemma!♥️
8-12cannellonirör
400gnötfärs
1gul lök
1msktomatpuré
1dlgrädde
1dlbuljong
2dlcrème fraiche
salt
vitpeppar, malen
100gost, riven
1tskbasilika
smör, att steka i
bechamelsås:
2msksmör
2mskvetemjöl
5dlmjölk
salt
vitpeppar
Köttfärsröra: Skala och finhacka löken. Fräs ihop köttfärs och lök i lite smör. Krydda med salt, peppar, basilika och tomatpuré. Häll på grädde och buljong och låt småkoka i 15 minuter.
Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Spä med den kokta mjölken och vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka i minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
Sätt ugnen på 200°. Fördela köttfärsröra och crème fraiche i cannellonirören. Lägg pastarullarna tätt i smord, ugnssäker form. Slå över béchamelsåsen och strö över den rivna osten. Sänk temperaturen i ugnen till 155°. Gratinera i ca 30 minuter.