ANNONS

Cannelloni

/

En favorit hos familjen!!

Nu har snart alla tre formarna rykt..går som smör i solsken här hemma!♥️

  • 8-12 cannellonirör
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl grädde
  • 1 dl buljong
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • vitpeppar, malen
  • 100 g ost, riven
  • 1 tsk basilika
  • smör, att steka i

bechamelsås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  1. Köttfärsröra: Skala och finhacka löken. Fräs ihop köttfärs och lök i lite smör. Krydda med salt, peppar, basilika och tomatpuré. Häll på grädde och buljong och låt småkoka i 15 minuter.
  2. Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull, blanda ner vetemjölet och vispa det till en jämn redning. Spä med den kokta mjölken och vispa hela tiden. Koka upp såsen och låt den koka i minst 5 minuter. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200°. Fördela köttfärsröra och crème fraiche i cannellonirören. Lägg pastarullarna tätt i smord, ugnssäker form. Slå över béchamelsåsen och strö över den rivna osten. Sänk temperaturen i ugnen till 155°. Gratinera i ca 30 minuter.
10
116

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00