Blomkålspizza

Den här är enkel att göra. God och dessutom nyttig!

Pizzabotten

  • 200 g blomkål
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl riven mozzarella
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg

Sätt ugnen på 250°C.

Botten: Mixa rå blomkål till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål och mikra 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ut vätskan. 

Starta timer

Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg.

Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.

Starta timern

Topping: Lägg på valfri pizza topping, t ex. tomatsås, kronärtskocka, mozzarella, och lufttorkad skinka

Grädda ytterligare ca 5 minuter. 

Starta timern

Till servering:Toppa gärna pizzan med ruccola.