ANNONS

Blomkålspizza

/

Den här är enkel att göra. God och dessutom nyttig!

Pizzabotten

  • 200 g blomkål
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl riven mozzarella
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
Sätt ugnen på 250°C.
Botten: Mixa rå blomkål till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål och mikra 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ut vätskan. 
Starta timer
Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg.
Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.
Starta timern
Topping: Lägg på valfri pizza topping, t ex. tomatsås, kronärtskocka, mozzarella, och lufttorkad skinka
Grädda ytterligare ca 5 minuter. 
Starta timern
Till servering: Toppa gärna pizzan med ruccola.

2
83

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00