Blomkålspizza

Den här är enkel att göra. God och dessutom nyttig!

Pizzabotten

  • 200 g blomkål
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl riven mozzarella
  • 1/2 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 ägg
Sätt ugnen på 250°C.
Botten: Mixa rå blomkål till ett fint ris i en matberedare. Lägg i en skål och mikra 4 minuter på full effekt. Låt svalna. Krama ut vätskan. 
Starta timer
Blanda blomkålsriset med parmesan, mozzarella, oregano, chiliflakes, mandelmjöl, salt och ägg till en deg.
Bred/platta ut degen till 2 runda pizzor (för 2 port) på en bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter tills bottnarna är gyllene och krispiga. Ta ut och låt svalna något.
Starta timern
Topping: Lägg på valfri pizza topping, t ex. tomatsås, kronärtskocka, mozzarella, och lufttorkad skinka
Grädda ytterligare ca 5 minuter. 
Starta timern
Till servering: Toppa gärna pizzan med ruccola.

  1. Madde skriver:

    Såg din dokumentär som var kanon. Men så skulle jag gå in på din hemsida charlotteperrelli.com och läsa din biografi men den kan nog inte stämma för Alvin stod inte med eller allt bra du har gjort 2019..
    ville bara göra dig uppmärksam på detta

    Lycka till vidare och kör hårt

  2. Åh, såg din dokumentär igår- vilken POWERWOMEN du är!! Heja dig, du är värd all framgång. Grymt imponerad av dig och allt du åstadskommit helt själv. Tar ingen skit och låter ingen trampa dig på tårna men ändå så ödmjuk inför livet. WOW

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..