Oreokladdkaka

Nytt recept!! Sååå lätt att höra och barnen var lyriska!!

Ingredienser

 10 bitar 

  • 1 pkt Oreokakor
  • 120 g osaltat smör

Fyllning

  • 330 g mjölkchoklad (hackas)
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1 pkt Oreokakor, i bitar (till topping)

Så här gör du

  1. Mortla eller krossa kakorna lätt. Smält smöret och mixa allt i en mixer/matberedare.
  2. Platta ut kakblandningen i en form och tryck upp lite av smeten på kanterna. Ställ i frysen 30 minuter.
  3. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Värm försiktigt grädden i en kastrull tills den börjar sjuda. Dra snabbt av kastrullen från plattan och häll grädden över den hackade chokladen. Låt detta stå i en minut.
  4. Vispa försiktigt ihop choklad- och gräddblandningen tills den får en fin glansig konsistens.
  5. Ta ut kakformen ur frysen och håll chokladblandningen i formen. Smula över ett paket Oreo-kakor och ställ försiktigt in formen i frysen. Låt den stå där i 1-2 timmar, eller tills kakan är fryst.

Måste dock säga att oreokex är otroligt söta, lite fööör söta enligt min smak!