Oreokladdkaka

Nytt recept!! Sååå lätt att höra och barnen var lyriska!!

Ingredienser

 10 bitar 
  • 1 pkt Oreokakor
  • 120 g osaltat smör

Fyllning

  • 330 g mjölkchoklad (hackas)
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 1 pkt Oreokakor, i bitar (till topping)

Så här gör du

  1. Mortla eller krossa kakorna lätt. Smält smöret och mixa allt i en mixer/matberedare.
  2. Platta ut kakblandningen i en form och tryck upp lite av smeten på kanterna. Ställ i frysen 30 minuter.
  3. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Värm försiktigt grädden i en kastrull tills den börjar sjuda. Dra snabbt av kastrullen från plattan och häll grädden över den hackade chokladen. Låt detta stå i en minut.
  4. Vispa försiktigt ihop choklad- och gräddblandningen tills den får en fin glansig konsistens.
  5. Ta ut kakformen ur frysen och håll chokladblandningen i formen. Smula över ett paket Oreo-kakor och ställ försiktigt in formen i frysen. Låt den stå där i 1-2 timmar, eller tills kakan är fryst.

Måste dock säga att oreokex är otroligt söta, lite fööör söta enligt min smak!

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..