Detta är mitt favoritrecept på Kantarellpaj:)
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
75 gram smör
2 dl Kesella kvarg lätt
Fyllning:
Kantareller 600 gram ( Behövs inte alls så här mycket, du kan blanda ut med annan svamp eller tex lök.)
salt
peppar
3 dl matlagningsgrädde
3 dl riven Kvibille Cheddar ost
4 ägg
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen.
Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min.
Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och grädde sedan lägger du i osten i blandningen.
Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Lägg i svamp och häll över äggstanningen i pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Servera med en sallad.