Kantarellpaj

Detta är mitt favoritrecept på Kantarellpaj:)

Ingredienser:

3 dl vetemjöl

75 gram smör

2 dl Kesella kvarg lätt

Fyllning:

Kantareller 600 gram ( Behövs inte alls så här mycket,  du kan blanda ut med annan svamp eller tex lök.)

salt

peppar

3 dl matlagningsgrädde

3 dl riven Kvibille Cheddar ost

4 ägg

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen.

Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min.

Sätt ugnen på 200 grader.

Fräs först svampen i smör i en stekpanna, ca 5 min.

Krydda med salt och peppar. Vispa ihop ägg och grädde sedan lägger du i osten i blandningen.

Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Lägg i svamp och häll över äggstanningen i pajskalet.

Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Servera med en sallad.