Grötfrallor

24 st

Ingredienser

3 dl havregryn/fibergryn
5 dl vatten
100 g smör
5 dl mjölk
2 pkt jäst
1 dl ljus sirap
3 tsk salt
3 tsk brödkryddor
2 ,3 l vetemjöl

TOPPING:
1 ägg, uppvispat
Solrosfrö, havreflingor
eller pumpakärnor

Gör så här

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt. Klicka i smöret och rör försiktigt så att det smälter. Blanda i mjölken och låt blandningen bli fingervarm, 37°.

2. Smula ner jästen och rör tills den löser sig i gröten. Häll över i en stor bunke, rör ner sirap, salt och brödkryddor och arbeta därefter ner mjölet. Bearbeta degen smidig tills den släpper kanten av bunken.

3. Jäs under bakduk i 30 minuter. Baka ut till små bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter under duk. Pensla med uppvispat ägg och strö över havreflingor, pumpa- eller solroskärnor.

4. Grädda i 250° i 6–8 minuter. Låt svalna på plåt.

  1. Hej ! Tack för insperation har nu bakat dessa underbart Goda frallor

  2. Hej!
    Ser supergoda ut. De ska jag baka!
    Har du en större Kitchen Aid assistent än den vanliga?
    Jag har den vanliga och i den kan man max blanda en deg med 5dl vätska, utan att det jäser över.

    Tack för inspiration!

  3. Underbara frallor, men mängden mjöl kan inte stämma 😉 Tack för inspiration för att baka!

  4. Anna skriver:

    Tack för recept! 🤩 brödkryddor, är det nån färdig blandning? 🤔

    1. Anna skriver:

      Tack då ska jag leta nästa gång jag åker till Sverige! Bor i Finland o här finns icke 😏
      Tack för alla bra recept! 😋

  5. Jag måste bara få säga att din minsting är såå lik dig💞 Ser så mycket av din man i Adrian, men lilla Alvin det är mamma upp i dagen💗 Så söt😍
    Ha’ det så bra😃 Kram från Erika

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..