Tårta!! Skolavslutning…

Detta receptet brukar jag använda mig av men denna gång så klädde jag tårtan m grädde, pyntade med skivade jordgubbar och flaggor!

Detta behöver du:

  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 70 g hasselnötsmjöl (1,5 dl)
  • 35 g maizena (0,5 dl)
  • 125 g äggvita (4)
  • 90 g strösocker (1dl)
  • 300 g grädde (vispad)
  • 10 färska hallon
  • 100 g mörk choklad
  1. Sätt ugnen på 170 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
  2. Blanda strösocker, hasselnöttsmjöl och maizena i en bunke. 
  3. Vispa äggvita fluffigt och fast, tillsätt lite i taget av strösockret och vispa till en fast maräng. Blanda i de torra ingredienserna med en slickepott och blanda försiktigt tills det är välblandat. 
  4. Spritsa ut med sprits och tyll mellan 17-18 plåtlånga strängar tätt på bakplåtspappret eller tills smeten tar slut.
  5. Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 20 min, lufta ugnen några sekunder och baka ytterligare 2 min.
  6. Ta ut botten ur ugnen och låt svalna, lägg på ett bakplåtspapper på botten och vänd den så att du har undersidan uppåt.
  7. Stryk på ett tunt lager grädde, dela hallonbitar, rulla ihop till en rulle.
  8. Dela din rulltårta på längden till 8 bakelser, ringla över lite smält mörk choklad och pudra på florsocker.

  1. Tack f receptet har precis bakat den, underbart god, Budapestrulle är magiskt gott! Tack f du delar med dig så mycket! Stor kram

  2. Anita skriver:

    För glutenintoleranta är den väl perfekt

  3. Lena skriver:

    Åh vad gott! Älskar Budapest.

  4. Zooie skriver:

    Hasselnötsmjöl? Känns väldigt onödigt ju i en vanlig jordgubbstårta , kan vara livsfarligt om någon med allergi äter av tårtan. 😔

    1. 😂😂 Eeh, sorry men det är definitivt ingen vanlig jordgubbstårta. Det är en budapestrulle gjord av hasselnötter!! Så definitivt inget för en allergiker. Men det är inte vi och vi äääälskar nötter.

      1. Kicki skriver:

        Läser man receptet så fattar man ju att det blir en rulltårta. Jag har personligen aldrig gjort en vanligt tårta där jag rullar botten,men vad vet jag😂. Och är man allergisk få man väl äta nåt annat. Herregud

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..