Foglossning delux…

Blir helt knäpp! Jade foglossning när jag väntade Alessio och nog för att det var 13 år sedan men jag kan inte minnas denna smärta( vet dock att man glömmer snabbt)

Fast då hade jag det under en period och sedan gick det över. Omkring 5/6 mån… skulle ut på sommarturné med Tältprojektet tillsammans med Robert Gustavsson, Sissela Kyle och

Benen vek sig flera gånger.

Men denna gången. Det tar aldrig slut!!!!

Det kommer på mornar, mitt i natten… när som helst.

Fullkomlig kramp ( typ där hö äggstocken sitter..) och strålar ner i högra benet. Jag kan inte ligga, kan inte sitta inte stå… vad jag än gör så krampar det i 20-30 min. Värken känns som förlossningsvärk, förutom att det inte trycket neråt och att det såklart då inte blir krystvärkar.

Värken är på något sätt värre än under en förlossning. Då rinner inte tårarna men det gör det nu…helt hopplöst. Är så matt och trött på detta.

Har bälte, men för mig hjälper det inte, det blir värre av trycket då jag är så mjuk eftersom bäckenet luckrar upp…

Har ni varit med om detta? När smärtan kommer vad gör ni då??

För mig känns det bara som att jag får stå ut i 20-30 min tills det släpper, fast det är helt olidligt!!! Är så trött på smärta nu..

 1. Laila skriver:

  Din stackare! har de kollat så att du inte har ex vis cystor på äggstock??
  Kram

 2. Kikki skriver:

  Min svärdotter hade också fruktansvärda smärtor under graviditeten. Barnmorskan sa att det var ishias och att det skulle gå över MEN det var en blodpropp i ljumsken som hon gick med länge utan behandling. Det blev akut operation 2 veckor efter förlossningen samt behandling med blodförtunnande medicin. Det kunde gått riktigt, riktigt illa då proppen vandrade upp mot hjärta och lungor men tack och lov gick allt bra.
  Be om en extra koll, det är så enkelt att “skylla” på foglossning och ishias.
  Va rädd om dig.

 3. Så kämpigt stackare. Det låter inte som typisk foglossning på det sättet du beskriver det dock? Men gissar att du fått det undersökt av läkare. Ser att du fått många tips men vill även tipsa om att kiropraktik kan fungera. Kontakta en kiropraktor som är specialiserad på graviditetsrelaterade besvär. Hoppas det går över snart.

 4. Det går över, Charlotte. Är helt säker på det. Lugna Dig!
  Finns människor som har värk jämt i flera år. Du kanske behöver denna viloperioden innan förlossningen. Du har jobbat väldigt intesivt. Men förstår Du har svårt att tadet lugnt. Ständigt på språng. Ibland säger kroppen stopp för att den över huvudtaget vill vila. Men förstår Dig. Kram från Småland

  1. Jag är heeeelt ledig och varit en bra tid p g a graviditeten. Hade samma med Alessio. Det handlar om att bäckenet luckrar upp. Där av smärtan. Det gick över förra gången o tvivlar inte på att det kommer göra det även denna gång. Frågan som jag ställde gällde sätt att undvika smärtan…. men har fått massa tips! 👌🏻🌸

 5. Lider med dig! Jag hade en fruktansvärd foglossning med tredje barnet. Blev sjukskriven i vecka 20 och jag orkade i stort sätt bara att gå med hunden runt huset och sen vila. Tyvärr så måste jag säga att jag känner av fogarna när det blir vinter, kallt å halt, 16 år senare. Hoppas att du hittar något som hjälper dig.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..