Tekakor:))

Började dagen med att baks Tekakor… så himla gott! Älskar doften av nybakat på morgonen och sedan är de enkla att göra o går raketfort att göra.

20 tekakor

5 dl Mjölk

50 g färsk jäst för matbröd, halvera mängden om du har tid!!!!!

1 tsk Salt

0,5 dl sirap eller honung

50 g mjukt smör

4 dl Havregryn

7 dl vetemjöl ekologiskt

Blanda kall mjölk, smulad jäst, salt och sirap. Rör runt.

Häll i mjölsorterna/grynen och knåda ordentligt förhand/maskin. När du knådat degen en stund, skivar du mjukt smör och knådar in det ordentligt.

Lägg över en fuktig handduk eller plastfolie och jäs cirka 15 minuter. Ta upp degen och knåda lite till. Kavla ut den 0,5 cm tjock och för runda tekakor. Cirka 20 stycken.

Lägg dem på bakplåtspapper och lägg över fuktig handduk eller plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur cirka 15 min till.

Sätt ugnen på 220 grader. Gaffla tekakorna och grädda mitten/högt i ugnen cirka 7-8 minuter.