Egen glass

Ingredienser

5 äggulor

3 dl grädde

2 dl mjölk/mandelmjölk

1 dl fibersirap eller annan sötning

3 bananer

1 msk vaniljpulver

100 gram mandel

2 nypor salt

Instruktioner

1 Vispa äggulor med sötning fluffigt. Vispa ner grädde och mjölk, vaniljpulver och salt.

Skiva ner bananen och blanda runt i hushållsmaskinen. Hacka mandel och blanda i.

2. Smaka av sötman och vaniljsmaken.

3. Häll upp i bunken med lock.

4. Smält 200 gram 70 % choklad och ringla ner i bunken. Lägg i några valnötter.

5. Frys i några timmar, ca 5.

  1. Eva skriver:

    Tack för tipsen. Skall gå tillbaka i bloggen.

  2. Eva skriver:

    Charlotte, du som är så duktig på att laga mat, har du inget bra recept på någon kaka eller glass utan socker.
    Kram😍

    1. Mängder!!! Innan jag blev vegetarian körde jag lchf i 3 mån. Scrolla tillbaka i bloggen så ser du en massa recept!!!

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..