Gravid❤️

Nu vågar vi berätta. Jag är gravid och Anders och jag väntar vårt andra gemensamma barn. För mig blir det mitt fjärde:)

Som de flesta känner till har det varit en minst sagt krokig väg hit. Så många besvikelser då det slutat med missed abortion.

När jag förra året tre dagar innan Melodifestivalen gick igenom detta senaste gången så bestämde vi oss för att ge upp. Jag hade gått upp o ner i vikt så många gånger och kände att jag och min kropp faktiskt inte orkade mer. Pendlandet mellan hopp och förtvivlan. Så frustrerande!

Det gick ett år och helt plötsligt var jag gravid igen. Nu har vårt problem aldrig varit att jag inte kan bli gravid utan har blivit det otroligt lätt. Problemet har varit att kroppen har stött bort fostret vilket har resulterat i att det lilla hjärtat har slutat slå.

Jag har läst rätt mycket på nätet och förstått att det finns rätt mycket hjälp att tillgå för att kroppen inte ska stöta bort det.

Denna gången Ringde jag en läkare som jag nyligen fått nys på och som visste hade bra koll på detta område.

Vi satte ihop en plan för medicinering som innehåller bland annat kortison för att dämpa mitt immunförsvar och för att kroppen inte ska stöta bort det. Trombyl… sprutor…. en hel påse blandat. Kan berätta mer om detta ingående längrefram.

I v 10 gjorde jag Nipt testet och vet nu att det ligger en frisk liten krabat där inne och sparkar och suger på tummen❤️

Jag hade gärna hållit det hemligt till Duedate pgr av mitt trackrecord men det börjar bli otroligt svårt då jag har en rejäl kula på magen. Dessutom spelar jag snaaart in SMB och det blir offentligt:)

Det kan gå åt skogen till dagen innan det är dags att föda men nu håller vi tummarna att det går hela vägen…….

PS. Så för er som undrar….. efter 3 fantastiska månader som helt sockerfri och med lchf ( resultat -7 kg) så äter jag nu vanligt igen ( fast håller igen på sockret) och har gått upp de 7…. fast nu bär jag på något bättre än fett… 😂😂

Däremot har jag svullnat av kortisonet och ansamlat vatten. Men … WHO cares? ❤️, just nu👶🏼

 1. Av någon anledning förutom att jag tycker att du är fantastisk blir jag väldigt glad över att läsa detta💙Har misstänkt det sedan i början av maj!😉
  Önskar så att allt går bra och det gör det säkert🙏🏼Kramar till Dig

 2. Stort Grattis! Önskar dig en bra graviditet och att ett friskt litet knyte kommer så småningom ❤

 3. Hej Charlotte!
  Jag misstänkte att du var gravid när jag såg din cola på Pernies fest i Marbella. Det lyser verkligen om dig 😊
  Grattis och alla tummar att det går vägen 😊❤️

  ❤️❤️❤️❤️

  1. Jag med 😂 Så härligt med bebis!
   Men precis som ovan tyckte jag det var allt lite konstigt med all Cola på
   Alla bilder ;-)
   Grattis!

 4. Stort stort Grattis! Har själv gått igenom mkt som du MEN har lyckats få ett barn. Har misstänkt det ett tag, jag blev säker när du firade Pernilla, mkt Cola då❤️😂. Återigen stort Grattis!

 5. Tanken har slagit mig och jag har hoppats de va så.
  Längesen du visa magen på kort och efter helgen med Pernilla och såg ut som du inte drack vin :) behöver såklart inre vara att man är gravid för de. Bara hoppades ❤ fick min andra son i lördags. Så roligt!

 6. Gud så härligt! Ett stort Grattis till hela familjen! Ska hålla tummar & tår för att allt kommer att gå bra & att en frisk liten bebis kommer om några månader! ❤️❤️❤️ En härlig sommar till er! 🌸🌸🌸

 7. Grattis! Riktigt kul. Tanken slog mig när jag såg dig på bilder från Pernilla Wahlgrens firande i Spanien. Vet inte varför. 😊

 8. Visste det 🤩stort Grattis till er o familjen 💕
  Håller tummarna att allt går bra 💕

 9. Åh grattis!!! Vi har också fått flera missfall men lätt bli gravid. Det är så jobbigt och stressande. Men fick äta progesteron och nu har vi tre barn💗
  Lycka till!!

 10. Åh grattis till er båda, tårarna kom när jag läste det, vet hur du har haft det. Ta hand om dig kramar

 11. Men åh va glad jag blir för eran skull. Sitter här o en tår rullar ner för kinden. Stort grattis till er båda❤️

 12. Å va härligt❤️❤️❤️
  Har aldrig kommenterat tidigare men följt dig i med & motgångar. Blir så glad för er två❤️❤️❤️
  Du har för övrigt en härlig blogg, ärlig, rak, öppen men ändå har du ditt privata för dig/er själv. Kanoners!!!! Sköt om dig/er 😘

 13. Åh grattis! Jag har, liksom du, inga problem att bli gravid. Problemet är att fostren inte vill leva i min mage. Jag har dock fått två barn nu som är 13 och 10 så jag gläds åt dessa. Lycka till med din graviditet. Håller alla tummar jag kan. Kram

 14. Grattis och tack för att du delar med dig av kampen bakom! Betyder mycket för oss som också har en krokig väg ❤️

 15. Men Gud vad roligt, blir verkligen glad in i själen! Vilken nyhet – varma gratulationer!!

 16. Grattis och tack för att du delar med dig! Det betyder mycket för oss som också har en krokig väg ❤️

 17. Åhhh STORT GRATTIS och lycka till👍❤️Så spännande och håller alla tummar och tår på att allt kommer gå bra❤️Njut och var lycklig😍kram

 18. Stort stort GRATTIS!! Gud vad roligt att läsa:))
  Håller alla tummar & tår att det går vägen så familjen får växa från 6 till 7 (inkluderar såklart Izabella:) och att du får må bra under hela resans gång.
  Än en gång; Grattis!!
  Kram från jämnårig Skåne-tös

 19. Stort grattis!! Vet hur jobbigt det blir psykiskt när man haft missfall. Kände själv jag nästan inte vågade känna glädje förrän barnet va minst v 20. Puh vilken pärs! Håller tummar för er! Vilken vecka är du i nu? Hoppas du vågar glädja dig för riskerna minskar ju med tiden!

 20. Vad kul, grattisoch lycka till, håller alla tummar o tår – tanken slog mig efter att sett bilderna ifrån tjejresan med Pernilla, det stod alltid en cola bredvid dig 😳

 21. Precis – who cares….. så roligt att läsa att det nu gått vägen. Och några extra kilon hit och dit när detta fantastiska blev resultatet. Tänk vad mkt man är beredd att offra för de små liven. De är verkligen värda allt som finns. Stort stort grattis igen och jag håller både tummar o tår för er lycka 💕👶

 22. Stort grattis till er alla- föräldrar och storebröderna😍
  När är det tänkte att den lill* ska komma?

 23. Åhh så roligt! Massor med grattiskramar och lycka till framöver. Nu håller vi alla tummar och tår att ni får en liten frisk krabat…..kanske en liten “prinsessa”.

 24. Grattiskramar till er båda💕vilken lycka!! Så mysigt och få följa er härliga familj på bloggen.

 25. Kära Charlotte! Jag visste fanken detta. Du drack cola hos Pernilla och ser (förlåt) lite rundare ut i ansiktet!! Stort stort grattis och lycka till!! Kram Sofia ❤️❤️🌻

 26. Åh vilken fantastisk nyhet. Grattis till er båda och vi håller alka tummar och tår hi har för att allt ska gå bra.
  👱🏻‍♂️❤️👩🏻=👶🏻

 27. Grattis :) håller tummarna att allt går vägen.
  Vilken vecka är du i?
  Själv är jag i v.25 :)

 28. Grattis! Vad fint att du delar hur svårt det kan vara, det betyder mycket för många. Jag håller tummarna för er 🧡💜

 29. Ett Stort Grattis till eran bebis. 😁 Vi väntar vårat tredje barn som kommer i november, är i vecka 16. 😁 Vilken vecka är du i och när är bebisen beräknad att komma? 😘

 30. Åh!!! STORT STORT GRATTIS!!! 😃😃❤️❤️ Så glad för eran skull!! Fick tårar i ögonen för blev så glad!!! 😃😃❤️❤️😍😍 så roligt!! 😃

 31. Stort grattis till er!
  Du ser sååååå lycklig ut oavsett vad kilona beror på. Nu håller vi alla tummar vi har för att allt ska gå bra. 😊
  Lycka till!
  Kram
  Lena

 32. Så roligt Charlotte 🤗 ! Härligt och höra att ni ska ha en liten till. Önskar Er all lycka, kärlek och det bästa livet kan ge er! Var rädd om dig nu! Ta de lugnt … 🙏

 33. Stort grattis till dig Charlotte och Anders med familjer! ❤️🌹Så roligt med tillökning! 😀
  Lycka till och ta hand om dig!
  Kram!

 34. Så roligt för er alla att ni väntar barn. Jag håller tummarna att allt går bra. Försök att ta det lite lugnt ta lite egentid i bland. Grattis ❤️

 35. Vilken gåva! Nu korsas alla fingrar att allt går välj till BF dagen- gissar att blivande mamma tassar fram och tar det lite lugnare?❣️🙏🏻🎉💗

 36. Gud så sjukt… bilden du la upp med nyfärgat hår på insta… min första tanke var ”jösses vad hon strålar, hon måste vara gravid”. Ett stort stort grattis till er! Hoppas o håller alla tummar o tår för att du får må gott och allt flyter smidigt!

  Min kom för 8 månader sen o nu börjar jag också bli sugen på en tvåa.

  Grattis grattis💕💕💕

 37. Önskar dig STORT LYCKA TILL med graviditeten så att det blir ett litet efterlängtat barn som föds. Är imponerad av att du vågade satsa på kärleken igen och skaffa barn! Modigt! ❤ Är inte lika modig som du ;)
  Ta hand om dig och din familj!
  Kramar!

 38. Grattis Charlotte och jag håller tummarna att det går bra, för det är du/ni värda. Kram fr en mormor 😘

 39. Stort grattis till hela familjen. Hoppas det går bra denna gången och tusen tack för att du vågar dela med dig.

 40. Grattis 🌹 så kul. Tyckte nog att man kunde ana att du var gravid när du var med i nyhetsmorgon.

 41. Åh så fint❤️ Blev tårig i ögonen när jag läste din text, har följt dig under många år och har tyckt så synd om er när du berättat om den knöliga vägen som varit men som nu rätat ut sig, så fantastiskt. Jag tror att det kommer att gå fint hela vägen. Grattis till dig och Anders ❤️ Kram från mig

 42. Stort grattis till Dig och Din familj! Så spännande och roligt för Er!
  🌺🍀🐞🌠

 43. Grattis till er alla ❤️ Vilken underbar nyhet, kommer hålla tummar och tår tills ni får hålla lilla hjärtat i er famn 🍼

 44. Åh. Grattis!!
  Vet precis hur det känns. Har en 4åring och vi har haft fyra st MA senaste 2 åren. Nu är jag gravid i v 16 och medicinerad för första gången med innohep, trombyl och crinone 😊 so far so good. Den lilla cocktailen verkar göra susen

 45. Så fantastisk stort GRATTIS och lycka till med allt, så klart det kommer att gå bra 🙏.

 46. Stort stort Grattis o lycka till ,, nu håller jag alla tummar o tår för att det lyckas , hela vägen ❤️

 47. Stort grattis!
  Blir glad att höra att det fungerar för kvinnor i vår ålder när man kämpat länge.
  Är och har varit i din situation. Gravid igen efter 2 st MA. Detta är i stort vår sista chans då jag har sjukt lågt AMH. Men får inte hjälp med medicin mot immunförsvar eller trombyl. Sjukt orolig att min kropp ska stöta bort detta barn igen och undrar så vilken fantastisk doktor du kommit i kontakt med?

    1. Hej! För andra som eventuellt läser denna information vill jag gärna tipsa om att det är Marie på “Fertilitetsplus” man kan kontakta för rådgivning, då “Privata barnmorskor” tyvärr kommer att läggas ned.

     Vill även önska er ett stort grattis Charlotte! Så glad för er skull.

 48. Grattis o lycka till!
  Har sett att du blivit lite rundare och du har sett strålande gravid ut! Bilder från firande hos Pernilla gjorde att jag inte tvekade längre.
  Grattis till er båda!

 49. Heja er! Vad roligt!
  Jag har själv gått igenom en liknande berg o dalbana med bortstötande av foster i typ vecka 7 fyra ggr innan jag googlade och fick nys på en dansk läkare som behandlade kvinnor med just tabletten prednisolon (kortisontabletter).
  Detta sätt att behandla kvinnor används inte i Sverige (då iaf, 2010) bara trombyl men det funkade inte för oss… MEN min danska läkare här i Sverige hörsammade min bedjan och efter fjärde missfallet så fick jag hoppa på dessa piller och Eureka! Gravid och ingen bortstötning eller allergisk chock efter första försöket ☀️ som jag hade fått alla andra fyra ggr🙂den här
  Kuren får man bara ta varannan ägglossning pga påverkan njurar men tackar Gud för att jag fick testa för nu har vi en helt bedårande flicka på 7 år tack vare en liten pillerburk som kostade i runda slängar 80:-

   1. Hej.
    Grattis.
    Jag kämpar också.. Ledsamt att inte bli tagen på allvar trots att man är äldre..
    Är det bara recept belagda mediciner du fått?
    Stort lycka till

 50. GRATTIS❤️ Fy sjutton va roligt för er!! Har själv gjort samma resa och vet hur otroligt jobbigt det är! Efter 3 års kämpande lyckades vi få en kille som nu är 10 år💙 Hade väldigt gärna haft ett barn till men har tyvärr inte lyckats..😢 Synd att vi inte fick reda på dessa tabletter av någon läkare, då hade det kanske funkat även för oss😏.. MEN vi är så otroligt glada och tacksamma för våran Anton💙 Stort lycka till med allt, det kommer gå kanon!👶🏼😍👍🏼

 51. Håller tummarna hårt, hårt för er allt går bra hela vägen denna gången✊✊

  KramKram från Skåneland

 52. Åh så roligt! Blir genuint jättelycklig för er skull. Vet hur det är att kämpa och “misslyckas” gång på gång. Själv har jag nästan fått sätta livet till i min önskan efter en tvåa men hoppet är det sista som överger människan så nu håller jag tummar och tår för att livet som växer inuti mig ska fortsätta växa och till slut bli min efterlängtade bebis!

 53. Hej Charlotte! Jag går igenom precis samma nu och senast igår fick jag reda på att fostret i magen även denna gång dött. :(

  Jag skulle gärna vilja ha namnet på läkaren du kontaktat för det börjar kännas lite hopplöst.

  Jag fick igår Trombyl utskrivet och några vagitorie jag skulle ta nästa gång jag blev gravid…men låter på dig som att du fick mer så då!?

  Jag håller tummarna att de går vägen för er denna gång!!

  1. Åh nej!!!! Din stackare. Ring Marie på Privata Barnmorskor på Östermalm…;) Hon kan leda dig rätt nästa gång du är gravid. Jag tar sprutor, men absolut Trombyl oxå…. får drop var 10:e dag:)) Det finns massor att göra!!

 54. Vad roligt! Stort grattis! Jag har själv 5 MF i bagaget och ett MA. Åt också trombyl i min senaste graviditet men det visade sig sen att fostersäcken var tom. Det där med kortison låter intressant! Berätta mer om det! Vi har valt att ta en paus i bebisfabriken för att jag, precis som du, inte orkar med fler misslyckanden eller allt fysiskt för mig som det faktiskt för med sig. Nu njuter vi till max av vår kille som blir 5 år om en månad. Visst vill vi ge han ett syskon men går det inte så går det inte. Kanske får vi nya krafter framöver.. stort grattis igen till bebisen ❤️

  1. Kortisonen sänker mitt immunförsvar vilket gör att fostret inte stöts bort. Vara en grej i en lång rad av en påse blandat i min medicinering just nu….;)

   Ring Marie på Privata Barnmorskor på Östermalm:)) Hon kan leda dig rätt!!!

 55. VIlken lycka ❤️Har genomgått något liknande efter ett flertal provrörsförsök, sista försöket fick jag sprutoroch andra medicerna för att behålla barnet. Det lyckades vi fick en underbar dotter för 20 år sedan❤️Detta kommer att gå bra 👏🏻😍. Kram till er båda

 56. Grattis Grattis GRATTIS!!! Blev lycklig i hela kroppen att läsa de fantastiska nyheter❤️

 57. Stort grattis till dig Anders och syskonen , äntligen en liten till så glad för er skull, så klart kommer allting gå bra ,LYCKA TILL 👶🏻❤️😍❤️

 58. Stort grattis!
  Förstår lite av vilken berg och dalbana ni varit igenom, då jag själv blir lätt gravid, men har sedan min underbara dotter haft 6 missfall på ett år.
  Fick antibiotika innan senaste försöket och nu immunbehandling (IVIg) var 14. Dag och är nu i vecka 13 – längre än innan!
  Har dock blödningar som nästan dagligen påminner mig om att jag inte ska vara så säker. Men trots även kraftiga blödningar tickar det lilla hjärtat på :)
  Hoppas att läkare i Sverige även förstår att immunförsvaret kan vara en faktor.
  Vi får ta en dag i taget, och känna stora glädjen när vi senare i år sitter med härliga och livliga bebisar i armarna!

   1. Vad betyder Ivig? Har jag stavat något fel el är det någon tjusig förkortning på dropp? Intravenöst?
    En läkare såklart. Det finns en som hör det i Sthlm och några i Falun.

 59. Stort grattis!
  Helt rätt Charlotte! Livet är här och nu, njut och unna dig. Familjen är allt!

  Kram

 60. Grattis! Hoppas att allt går bra hela vägen. Är mysigt med en fyra och gissar att liten kommer bli ordentligt bortskämd av de äldsta bröderna men också av morfar B och mormor M.

 61. Stort grattis till hela familjen! Så glad för framför allt din skull och kan tänka mig att den lille/lilla kommer att bli oändligt älskad av hela familjen! Ta väl hand om dig!

 62. Stort stort grattis till er, så underbart att läsa !!!!
  Lycka till allt kommer att gå så bra
  många kramar

 63. Grattis! Blir så glad för er skull. Misstänkte det, när du var med i Nyhetsmorgon i yvig klänning. Håller alla tummar och tår!!

 64. Stort grattis! Kan du inte berätta mer om vilka preparat och hur stora doser? Letar själv efter information om detta och skulle så gärna vilja ha något att jämföra med. Hemskt gärna namnet på läkaren också :)

 65. Sååå glad för er skull; härav er om jag på något sätt kan bistå till att underlättar. Stort grattis till er kram

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..