Tyskland

Idag åker jag som supportande fotbollsmamma till Tyskland när Angelos lag U-14 åker ner för att spela cup.

Vi flyger till Düsseldorf och sedan har vi hyrt bilar som tar oss vidare till Dortmund.

Det här blir ingen enkel match utan väldigt tufft motstånd. Killarna var här för 2 år sedan och spelades samma cup. Då vaknade Angelo på morgonen dyngförkyld och med världens hosta. Han vägrade såklart stanna hemma och jag hade gig och kunde inte åka med….

Det gjorde ont i mammahjärtat när han Ringde hem flera ggr och grät … sjuk och kunde inte prestera.

Känns väldigt skönt att vara med denna gång, trots att han är två år äldre och inte behöver mig lika mycket…😂

Nu är han i alla fall frisk fast lider enormt av pollen…. jag känner inte av någonting och han är helt otroligt påverkad. Ögonen och näsas Rinner hela tiden. Är det mycket mer pollen än vanligt i år? Jag tycker allt är gult ute? Cyklar, bilar, utemöbler…… urk!!

 1. Hej charlotte
  Jag tycker att det är mycket mera pollen i år, min son har väldiga besvär med pollen i år mot förra året då han inte reagerade lika starkt ….
  Lycka till Angelo med fotbolls -cupen ! 😀

 2. Ja här spelar o lever sonen för fotbollen oxå :) han är dessutom allergisk mot Björk o gräs så blir extra besvärligt när det ska tränas o spelas matcher. Speciellt när de även känner att de vill prestera sitt allra bästa. Sonen har fått aerius tabl o även dimista nässpray o de är verkligen att rekommenderar! Lindrar otroligt bra o dessutom blir han inte trött alla av dessa mediciner.
  Stort lycka till på Cupen!!:)

  1. Jag antar att du menar Dymista! Den hade jag i några år men blödde så mycket näsblod efter ett tags användning. Hoppas din son slipper det.

   1. Javisst ja så heter den:). Nej han har inte haft några som helst problem av den. Använt den i 2 år nu. Jag har även använt den o aldrig haft problem av näsblod. Men det där är säkert väldigt olika från person till person.

 3. Hej Charlotte!
  Hoppas ni har det bra i Tyskland. Det är ekpollen som blommar extremt mycket i år som ställer till det. Vi har haft det värsta i Göteborg redan men jag ser att ni fortfarande har mycket höga halter i Stockholm. Min dotter har också pollenallergi och har i år konstigt nog känt av eken mer än björken. Kolla på pollenrapporten.se. Det gula dammet vi nu ser överallt är pollen från tall och gran men det ger sällan allergiska reaktioner.

  1. Kicki skriver:

   Det är inte bara ek. Vi har jättemycket pollen även i norrland och vi har inte ek här. Så det är andra träd.

 4. Det är fruktansvärt mycket pollen i år, min 8 åriga son orkar knappt vara i skolan. Har fått vara hemma många dagar och bara vara inne.
  Hörde att björken släpper väldigt mkt pollen vartannat år.

 5. Jenni skriver:

  Det är ett svårt pollenår i år. Vinter länge, sen har utblommningen exploderat på nolltid. Jag var väldigt allergisk som barn, vilket har försvunnit efter jag själv fick barn. Men i år har jag haft det jobbigt. Min 15-åriga son har haft det otroligt tufft.
  Lycka till med cupen😊🌟

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..