Räkcheesecake

Har lag upp receptet förut men här kommer det igen! En stor favorit här hemma. Jag som kör lchf nu sedan 3 mån fick hoppa över att äta botten….( orkade faktiskt inte göra två olika av denna sorten)

Det här behöver du till denna räkcheesecake :

250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)

100 gram smält smör

Fyllning till räktårta :

5 gelatinblad

400 gram phialdelphiaost

3 dl creme fraiche 34 %

1 rödlök finhackad

1 burk med röd kaviar / stenbitsrom

500 gram räkor med skal

2- 3 msk finhackad färsk dill

1 – 2 msk nypressad citronsaft

salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller lite vad du tycker passar fint.

Gör din räkcheesecake så här :
Mixa brödet i mixer – det funkade lika bra med stavmixer- smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna.

Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt.

Lägg sedan gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen.

Smaka av med salt & peppar.

Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme – tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.

Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i minst fem timmar eller gärna över natten.

Precis innan servering dekorera den med räkor, ägg eller vad ni tycker om.