Lchf Kladdkaka

Missade att lägga upp lchf receptet från häromdagen…. sorry!!!

200 gram Smör

200 gram mörk choklad

2 dl grädde

4 ägg

2 msk kakao

Smält smöret i en kastrull. Bryt ned chokladen och rör ned i det varma smöret, tills det smält. Vispa ägg och grädde till skum. Rör ned kakao och vänd ihop chokladsmöret med ägg-grädden.

Smörj en pajform, gärna med löstagbar kant, och “bröa” med mandelmjöl, kokosflingor eller hackade nötter.

Grädda i 200 grader i 8-10 minuter. Kakan får gärna vara kladdig i mitten.

Låt svalna och servera med grädde och bär.

  1. Den är jätte god 😀 Hade den på dotterns 8års fest för släkten igår o alla gillade den 😀dottern har diabetes o hennes blodsocker påverkades inte negativt av kakan så ska absolut göra den igen 👍

  2. Linda skriver:

    Vispas grädden och ägget samtidigt i samma skål eller ett i taget/var för sig? Tack för receptet! Ska bli kul att testa! 🌸

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..