Livsviktig dag❤️

Efter att ha bevittnat en otäck incident så bokade jag på en HLR kurs. Det var en otäck händelse som kunde fått en helt annan utväg om inte några extremt handlingskraftiga passagerare( på flyget) hade agerat med en massa kunskap. De räddade livet på mannen som fick hjärtstillestånd.

Kändes så viktigt att göra detta idag och jag är riktigt glad över att jag tog initiativet och bokade på detta. Googlade mig fram till det på nätet på Röda korsets hemsida.

Idag var det i alla fall dags. Hela familjen var med och har nu fått certifikat och framför allt denna livsviktiga kunskap som kan rädda liv. Att veta hur man ska gå till väga, steg för steg. Att förstå vikten av effektivitet, och att aldrig ge upp innan ambulansen kommer. Det handlar om minuter!

Jag gick denna utbildningen för små barn när Angelo o Alessio gick på förskolan. Det var inte direkt igår så det var verkligen på tiden att uppdatera sig och förnya kunskaperna. Många saker jag lärde mig då har man gått ifrån och ersatt med nya. Framstupa sidoläge heter nu Stabilt läge osv

Nu gjorde vi utbildningen både för vuxna och för barn. Gick igenom akuta händelser som om man bränner sig, någon får djupa sårskador, hjärt o lungräddning, Heimlich, blödningar, cirkulationssvikt, luftvägsstopp, funktion av hjärtstartare mm

Med andra ord. Första Hjälpen!

Det är dyrt att äga en hjärtstartare men herregud, vilken billig livförsäkring. Vi ska beställa en nu. Borde vara lag på att alla företag skulle ha en sådan.

Detta är som jag hoppas ni förstår ingen reklam för någonting. Jag Betalar för en utbildning som känns livsviktig. Finns mängder av företag som utbildar och alla är säkert lika bra. Jag plockade bara en i mängden på nätet…..

 1. HLR lär sej ungarna i skolan man brukar ha det på en gjympalektion (står i läroplanen glöms oftast bort)
  Himlich manöver lärde man sej på BVC

  1. ”Man” lärde sig inte det på BVC! Jag har två barn på 2 och 4 år och ingen på BVC har nämnt ett enda ord om någon sån kurs!!!

 2. Tack Charlotte! Att Du visar denna livräddning, vi är många som behöver göra detta, jag är en. Men nu har Du triggat åtminstone mig att ta tag i detta,Jag vill ha hjälp om det händer mig något,samt att jag ska kunna hjälpa andra, Tack än en gång. Ylva

 3. Ladda ner appen Rädda Hjärtat. Där finns all information hur man gör samt en karta över närmaste hjärtstartare.

 4. Toppen Charlotte, så glad jag blir av ditt initiativ! You go girl!!! Och du har laddat ner “Rädda hjärtat” appen med! ♥ ♥ ♥

 5. Mycket bra att kunna. Jag har arbetat i vården i många år och där får vi utbildning då och då .

 6. Bra gjort!! Hade hoppats att det fanns någon som hade kunnat rädda min pappa när han fick hjärtstopp.

 7. Ursäkta men….är jag blockerad på din blogg ?
  VARFÖR i så fall ? Har aldrig skrivit nåt negativt eller dumt.
  Har skrivit flera kommentarer som aldrig visas.
  Hälsningar Skåne.

 8. Tack för att du skriver om detta på din blogg och tack för att du vill kunna rädda liv. Alla människor kan lära sig att rädda liv och bli en HERO.
  Utbildar i HLR och uppskattar varmt att du med hjärta skriver om det viktiga beslutet att gå från att “det där borde man” till att “det där gör jag”. /Gillis Nordin

 9. Nu fick äntligen tummen ur att anmäla mig, tänkt på det så himla många år så äntligen kom jag till skott :-)

  Fanns dock tyvärr ingen kombo-kurs att anmäla sig till när man inte ordnar en egen, så jag börjar med barn-kursen. Det är brorsans 2½-åring som triggar mig till att verkligen vilja ha koll på detta. Jobbade på simskola i många år i ungdomen, så på en vuxen tror jag mig i alla fall veta att jag vågar ingripa iom utbildningen som man fick då. Är ju hyfsat uppdaterad i de ändringar som skett sen jag gick utbildning på 90-talet.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..