ANNONS

Livsviktig dag❤️

/

Efter att ha bevittnat en otäck incident så bokade jag på en HLR kurs. Det var en otäck händelse som kunde fått en helt annan utväg om inte några extremt handlingskraftiga passagerare( på flyget) hade agerat med en massa kunskap. De räddade livet på mannen som fick hjärtstillestånd.

Kändes så viktigt att göra detta idag och jag är riktigt glad över att jag tog initiativet och bokade på detta. Googlade mig fram till det på nätet på Röda korsets hemsida.

Idag var det i alla fall dags. Hela familjen var med och har nu fått certifikat och framför allt denna livsviktiga kunskap som kan rädda liv. Att veta hur man ska gå till väga, steg för steg. Att förstå vikten av effektivitet, och att aldrig ge upp innan ambulansen kommer. Det handlar om minuter!

Jag gick denna utbildningen för små barn när Angelo o Alessio gick på förskolan. Det var inte direkt igår så det var verkligen på tiden att uppdatera sig och förnya kunskaperna. Många saker jag lärde mig då har man gått ifrån och ersatt med nya. Framstupa sidoläge heter nu Stabilt läge osv

Nu gjorde vi utbildningen både för vuxna och för barn. Gick igenom akuta händelser som om man bränner sig, någon får djupa sårskador, hjärt o lungräddning, Heimlich, blödningar, cirkulationssvikt, luftvägsstopp, funktion av hjärtstartare mm

Med andra ord. Första Hjälpen!

Det är dyrt att äga en hjärtstartare men herregud, vilken billig livförsäkring. Vi ska beställa en nu. Borde vara lag på att alla företag skulle ha en sådan.

Detta är som jag hoppas ni förstår ingen reklam för någonting. Jag Betalar för en utbildning som känns livsviktig. Finns mängder av företag som utbildar och alla är säkert lika bra. Jag plockade bara en i mängden på nätet…..

16
175

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00