AvokadoPaj

• 2 dl mandelmjöl

• 50 ml sesamfrön

• 50 ml kokosmjöl

• 1 matsked fiberhusk

• ½ tesked salt

• 3 matskedar rapsolja eller olivolja

• 1 ägg

• 50 ml vatten

Fyllning

• 2 avokado

• 2,5 dl majonnäs

• 3 ägg

• 2 matskedar färsk koriander, hackad

• 1 röd chilipeppar

• ½ tesked lökpulver

• ¼ tesked salt

• 100 g färskost

• 125 g riven ost

1 Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare några minuter tills degen formar en boll. Har du ingen mixer går det lika bra att blanda ihop degen för hand med en gaffel.

2 Kläm gärna fast en rund bit bakplåtspapper i springformen (26 cm i diameter), då blir det enklare att lyfta ur den färdiga pajen.

3 Bred ut degen direkt i formen. Använd en oljad slickepott eller väloljade fingrar. Du kan förgrädda pajskalet några minuter men det är inget måste.

4 Dela avokadon. Skala och kärna ur. Tärna avokadon. Kärna ur chilin och hacka fint.

5 Lägg avokado och chili i en skål och blanda i övriga ingredienser.

6 Häll i pajskalet. Grädda i 35 minuter eller tills pajen fått fin färg. Låt svalna några minuter och servera gärna tillsammans med en god sallad.

  1. Tack för receptet (ersatte korianderna med basilika) väldigt god paj,kram

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..