ANNONS

AvokadoPaj

/

• 2 dl mandelmjöl

• 50 ml sesamfrön

• 50 ml kokosmjöl

• 1 matsked fiberhusk

• ½ tesked salt

• 3 matskedar rapsolja eller olivolja

• 1 ägg

• 50 ml vatten

Fyllning

• 2 avokado

• 2,5 dl majonnäs

• 3 ägg

• 2 matskedar färsk koriander, hackad

• 1 röd chilipeppar

• ½ tesked lökpulver

• ¼ tesked salt

• 100 g färskost

• 125 g riven ost

1 Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare några minuter tills degen formar en boll. Har du ingen mixer går det lika bra att blanda ihop degen för hand med en gaffel.

2 Kläm gärna fast en rund bit bakplåtspapper i springformen (26 cm i diameter), då blir det enklare att lyfta ur den färdiga pajen.

3 Bred ut degen direkt i formen. Använd en oljad slickepott eller väloljade fingrar. Du kan förgrädda pajskalet några minuter men det är inget måste.

4 Dela avokadon. Skala och kärna ur. Tärna avokadon. Kärna ur chilin och hacka fint.

5 Lägg avokado och chili i en skål och blanda i övriga ingredienser.

6 Häll i pajskalet. Grädda i 35 minuter eller tills pajen fått fin färg. Låt svalna några minuter och servera gärna tillsammans med en god sallad.

1
45

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00