Det blev Lchf semlor till oss vuxna… testade ett nytt recept.
Goda men väldigt matiga blev domen av pappa och Anders. De stod inne i ugnen för länge så de blev bruna istället för den gyllenfärg de ska ha….😂
Lchf Semlor ( 6 st)
3 stora ägg
50 gram smält smör
1 dl vispgrädde
ca 2 dl mandelmjöl eller malen mandel ELLER 0,5 dl kokosmjöl (inte malda kokosflingor utan riktigt kokosmjöl)
2 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
Sötningsmedel (om man vill): 2-3 msk sukrin eller annat sötningsmedel som är lika sött som socker
Vispa äggen. Blanda i grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet/kokosmjölet med fiberhusk, kardemumma, ev sötningsmedel och bakpulver i en skål. Rör ned i äggblandningen och låt stå ca 10 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.
Klicka i smeten i 6 stora muffinsformar och grädda i 175 grader 20-25 minuter. Smeten är ganska kletig så ett tips är att använda en blöt sked för att jämna till den i formarna.