ANNONS

Fettisdagen

/

Det blev Lchf semlor till oss vuxna… testade ett nytt recept.

Goda men väldigt matiga blev domen av pappa och Anders. De stod inne i ugnen för länge så de blev bruna istället för den gyllenfärg de ska ha….😂

Lchf Semlor ( 6 st)

3 stora ägg

50 gram smält smör

1 dl vispgrädde

ca 2 dl mandelmjöl eller malen mandel ELLER 0,5 dl kokosmjöl (inte malda kokosflingor utan riktigt kokosmjöl)

2 msk fiberhusk

1 tsk kardemumma

2 tsk bakpulver

Sötningsmedel (om man vill): 2-3 msk sukrin eller annat sötningsmedel som är lika sött som socker

Vispa äggen. Blanda i grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet/kokosmjölet med fiberhusk, kardemumma, ev sötningsmedel och bakpulver i en skål. Rör ned i äggblandningen och låt stå ca 10 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.

Klicka i smeten i 6 stora muffinsformar och grädda i 175 grader 20-25 minuter. Smeten är ganska kletig så ett tips är att använda en blöt sked för att jämna till den i formarna.

Barnen fick vanliga eftersom de föredrar dem…..

1
53

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00