Semlor lchf

Tänkte testa att göra lchf Semlor…;) Så smarrigt!!!

Gör så här för 6 st semlor:

  • 3 stora ägg
  • 50 gram smält smör
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 2 dl mandelmjöl eller malen mandel ELLER 0,5 dl kokosmjöl (inte malda kokosflingor utan riktigt kokosmjöl)
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • Sötningsmedel (om man vill): 2-3 msk sukrin eller annat sötningsmedel som är lika sött som socker

Vispa äggen. Blanda i grädde och smält smör. Blanda mandelmjölet/kokosmjölet med fiberhusk, kardemumma, ev sötningsmedel och bakpulver i en skål. Rör ned i äggblandningen och låt stå ca 10 minuter så att blandningen sväller och blir ganska fast.

Klicka i smeten i 6 stora muffinsformar och grädda i 175 grader 20-25 minuter. Smeten är ganska kletig så ett tips är att använda en blöt sked för att jämna till den i formarna.

Mandelmassa:

  • ca 100 gram mandelmjöl eller malen mandel
  • 1 äggvita
  • 1-2 msk sukrin eller annat sötningsmedel som är lika sött som socker.
  • 1-2 msk vispgrädde

Blanda mandelmjöl, äggvita, sukrin och vispgrädde till lagom konsistens. Blanda i mer vispgrädde om mandelmassan blir för torr.

Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop i nederdelen som du fyller med mandelmassan. Spritsa på så mycket vispad grädde du vill ha och lägg på locket. Om man vill kan man pudra över lite sukrin-florsocker på toppen.

  1. Härligt att kunna äta lite godsaker trots lite ”bantning” tack för bra recept/ kram

  2. inger skriver:

    Varför måste folk klaga. Detta ser jättesmarrigt ut. Måste göras. Kraaaam Inger

  3. Satt precis och funderade på om jag skulle göra nån semla tills kvällskaffet, hittade samma recept på Åsa 56kilos sida. men använder sesammjöl istället för kokosmjöl.

  4. Kicki skriver:

    Så gott älskar semlor. Och de mesta i bakverks väg🖒🖒

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..