Baconlindad köttfärslimpa

För er som tycker det är kul med recept!

Gjorde Baconlindad köttfärslimpa ikväll till familjen. Det var uppskattat! Här kommer receptet…

• 2 matskedar smör

• 1 gul lök, finhackad

• 700 g nötfärs eller blandfärs

• 1 dl vispgrädde

• 1 dl riven ost

• 1 ägg

• 1 matsked torkad oregano eller torkad basilika eller torkad timjan

• 1 tesked salt

• ½ tesked peppar

• 200 g bacon, skivad

• 3 dl vispgrädde till såsen

• ½ matsked glutenfri soja (valfritt)

Instruktioner

1 Sätt ugnen på 200 grader. Stek löken mjuk utan att bryna den. Blanda med färsen i en skål. Tillsätt övriga ingredienser utom bacon. Blanda väl utan att överarbeta för då kan köttfärslimpan bli kompakt.

2 Forma till en avlång limpa och placera i en smord ugnsfast form och klä med bacon. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Om baconkappan får för mycket färg innan färsen är klar, täck med aluminiumfolie och sänk värmen något.

3 Spara stekskyn, som samlats i formen, och använd den för att göra såsen. Blanda steksky och grädde i en mindre kastrull. Koka upp men sänk sedan värmen och låt småkoka 10–15 minuter till önskad konsistens.

4 Smaka eventuellt av med lite glutenfri japansk tamarisoja, mest för färgens skull. Servera med nykokt stompad broccoli eller blomkål smaksatt med smör, salt och peppar eller annan valfri sidorätt.