Baconlindad köttfärslimpa

För er som tycker det är kul med recept!

Gjorde Baconlindad köttfärslimpa ikväll till familjen. Det var uppskattat! Här kommer receptet…

• 2 matskedar smör

• 1 gul lök, finhackad

• 700 g nötfärs eller blandfärs

• 1 dl vispgrädde

• 1 dl riven ost

• 1 ägg

• 1 matsked torkad oregano eller torkad basilika eller torkad timjan

• 1 tesked salt

• ½ tesked peppar

• 200 g bacon, skivad

• 3 dl vispgrädde till såsen

• ½ matsked glutenfri soja (valfritt)

Instruktioner

1 Sätt ugnen på 200 grader. Stek löken mjuk utan att bryna den. Blanda med färsen i en skål. Tillsätt övriga ingredienser utom bacon. Blanda väl utan att överarbeta för då kan köttfärslimpan bli kompakt.

2 Forma till en avlång limpa och placera i en smord ugnsfast form och klä med bacon. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Om baconkappan får för mycket färg innan färsen är klar, täck med aluminiumfolie och sänk värmen något.

3 Spara stekskyn, som samlats i formen, och använd den för att göra såsen. Blanda steksky och grädde i en mindre kastrull. Koka upp men sänk sedan värmen och låt småkoka 10–15 minuter till önskad konsistens.

4 Smaka eventuellt av med lite glutenfri japansk tamarisoja, mest för färgens skull. Servera med nykokt stompad broccoli eller blomkål smaksatt med smör, salt och peppar eller annan valfri sidorätt.

  1. Emna skriver:

    Mycket god har gjort den ikväll ❤👍

  2. Mmm så gott det låter. Älskar att få ta del av recept 👍🏽😀 tack snälla för du delar med dig.
    Ha en fin onsdag.
    Kram Sandra

  3. Kajsa skriver:

    Tack för tipset =D har sån idé torka på mat. Men nu får det bli köttfärslimpa i dag.

  4. Ja jag gillar verkligen när du delar med dig av recept ! Och lite extra nu då du kör LCHF, är så sugen på att testa igen. Tack !!!

  5. Vilket underbart recept, kommer prova detta.
    Är det LCHF – vänligt ?
    Kör lite med det nämligen, även om jag nog “fuskar” ibland.
    Hälsningar Skåne.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..