• 1 burk konserverad tonfisk i olivolja, gärna MSC-märkt
• ½ tesked vitlökspulver
• ½ tesked citronsaft
• salt och peppar, efter smak
• 100 g riven ost
• ½ tesked paprikapulver
Oopsiebröd
• 3 ägg
• 100 g färskost
• 1 krm salt
• ½ matsked fiberhusk
• 1 tesked bakpulver
Instruktioner
1 Baka bröden enligt nedanstående recept. Finhacka selleri och saltgurka och blanda med övriga ingredienser till tonfiskröran, utom osten.
2 Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bröden på en ugnsplåt med papper på. Bred på tonfiskröran och strö över osten.
3 Pudra över paprikapulver eller lite cayennepeppar.
4 Sätt in i ugnen tills osten fått fin färg, cirka 15 minuter.
Oopsiebröd
1 Sätt ugnen på 150 grader. Dela äggen. Vispa vitorna hårda med en nypa salt i en skål. Blanda gulorna och osten till en jämn smet i en annan skål.
2 Tillsätt f örst bakpulver och fiberhusk och sedan vitorna i smeten med äggulor och ost. Rör om försiktigt.
3 Klicka ut rundlar på en ugnsplåt med papper. Sätt in i ugnen cirka 20-25 minuter tills bröden är gyllene.
4 Låt svalna på galler. Förvara i kylen 2-3 dagar eller i frysen. Tina upp i rumstemperatur eller brödrost.
Tips
Räkna med minst två varma mackor per person. Bröden som blir över kan frysas in eller sparas i kylen 2-3 dagar. Det går bra att använda annat LCHF-vänligt.