ANNONS

Tonfiskmacka

/

Lånade ett magiskt recept av Dietdoktorn.

Gjorde ostmackor (Oopsie) och sedan en tonfiskröra som gratinerades i ugnen.

Så smaskigt!!

6 g

Medium

10 + 15 m

En god och mättande varm smörgås som har allt. Bästa sättet att piffa upp tonfisk på burk!

Ingredienser

123456789101112 portioner

• 1,5 dl majonnäs

• 30 g stjälkselleri

• 30 g saltgurkor

• 1 burk konserverad tonfisk i olivolja, gärna MSC-märkt

• ½ tesked vitlökspulver

• ½ tesked citronsaft

• salt och peppar, efter smak

• 100 g riven ost

• ½ tesked paprikapulver

Oopsiebröd

• 3 ägg

• 100 g färskost

• 1 krm salt

• ½ matsked fiberhusk

• 1 tesked bakpulver

Instruktioner

1 Baka bröden enligt nedanstående recept. Finhacka selleri och saltgurka och blanda med övriga ingredienser till tonfiskröran, utom osten.

2 Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bröden på en ugnsplåt med papper på. Bred på tonfiskröran och strö över osten.

3 Pudra över paprikapulver eller lite cayennepeppar.

4 Sätt in i ugnen tills osten fått fin färg, cirka 15 minuter.

Oopsiebröd

1 Sätt ugnen på 150 grader. Dela äggen. Vispa vitorna hårda med en nypa salt i en skål. Blanda gulorna och osten till en jämn smet i en annan skål.

2 Tillsätt först bakpulver och fiberhusk och sedan vitorna i smeten med äggulor och ost. Rör om försiktigt.

3 Klicka ut rundlar på en ugnsplåt med papper. Sätt in i ugnen cirka 20-25 minuter tills bröden är gyllene.

4 Låt svalna på galler. Förvara i kylen 2-3 dagar eller i frysen. Tina upp i rumstemperatur eller brödrost.

Tips

Räkna med minst två varma mackor per person. Bröden som blir över kan frysas in eller sparas i kylen 2-3 dagar. Det går bra att använda annat LCHF-vänligt.

8
35

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00