ANNONS

Lchf Jordgubbstårta

/

1 botten:

3 ägg

0,75 dl valfri sötning (motsvarande 0,75 dl socker)

(0,25 dl bakprotein)

1,5 dl mandelmjöl

0,5 tsk vaniljpulver

1 tsk bakpulver

smör till formen

Sätt ugnen på 175 grader, Vispa ägg och sockerersättning luftigt. Blanda ihop de torra ingredienserna och ner i smeten. Smöra formen och bröda med mandelmjöl. Häll i smeten och grädda i nedre delen i ca 30 minuter.

Låt stå svalt någon halvtimme innan du skär i bottnarna.

Vaniljkräm

2 äggulor

3 dl mjölk (man kan eventuellt ta hälften grädde, hälften mjölk)

1 vaniljstång

3 msk sockerersättning (Ica stevia strö)

2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

Dela vaniljstången och skrapa i kärnorna i en kastrull. Blanda i de övriga ingrediensernamed visp och låt sjuda, absolut inte koka! Dra bort kastrullen och vispa ner gelatinbladen. Ställ kallt någon timme!

Jordgubbssylt

3 dl frysta jordgubbar

2-3 msk sukrinmelis

2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp jordgubbarna i kastrull, medelstark värme. Rör ner sukrinmeliset och ta bort från värmen, rör ner gelatinet. Ställ kallt någon timme!

Dela bottnarna försiktigt i två delar (på tvären) och varva jordgubbssylt och vaniljcreme. Bred vispad grädde runt tåtan och garnera sedan med mer vispgrädde i sprits och jordgubbar!

1
49

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00