Firad kille

Världens finaste kille har fyllt 14 år och vi firade honom ikväll tillsammans med mormor och morfar, syrran och hennes man och kusinerna! Alltid lika mysigt, älskar att vi har så fin sammanhållning i vår familj. Vi har helt enkelt väldigt roligt ihop. Det är inte en självklarhet och jag är så tacksam att jag kan ge och visa mina barn hur det är att umgås med sina föräldrar som vuxen. Hoppas innerligt att det blir så även för mig och mina barn.

Att de gillar att hänga med mig även när jag blir gammal😂❤️

Ikväll firade vi i alla fall Angelo med tårta och presenter:))

Här kommer recept från 56 kilo;)) Så god tårta!!

Ingredienser

5 dl mandelmjöl

1 dl aman prana kokosmjöl

2 msk fiberhusk

Valfri sötning motsvarande 150 gram socker

250 gr smält smör

200 gr färskost som philadelphiaost

2 dl mjölk

4 tsk bakpulver

8 ägg

2 tsk vaniljessens elle 2 tsk vaniljpulver

Vaniljkräm

4 äggulor

4 dl gräddmjölk

2 vaniljstänger

Sötning motsvarande 0,75 dl socker

4 gelatinblad

Topping

4 dl vispgrädde

Jordgubbar

Instruktioner

1 Sätt ugnen på 175 g. Smöra två springformar.

2 Vispa sötning och ägg poröst, smält smöret.

3 Vispa ner smör, mjölk och färskost.

4 Blanda de torra ingredienserna och rör ner.

5 Fördela smeten i de två springformarna och grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka så de är klara. Låt svalna.

6 Vaniljkrämen: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.

7 Häll upp gräddmjölken i en kastrull. Dela vaniljstängerna och skrapa ner fröna i gräddmjölken. Vispa ner övriga ingredienser och låt den sjuda tills den tjocknar lite, men absolut inte koka. Dra bort kastrullen och vispa ner gelatinbladen. Ställ kallt någon timme.

8 Dela varje botten i två delar och varva sockerfri jordgubbssylt och vaniljkräm. Toppa med vispad grädde och jordgubbar.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..