Hittade ett recept jag ska testa ikväll: Uppdaterar med bilder under kvällen!
Havets Wallenbergare
• Wallenbergare:
• 400 g lax, tinad
• 400 g torsk, tinad
• 2 äggulor
• 2 dl vispgrädde
• 1 tsk salt
• 1 msk konc. fiskfond
• juicen från ½ citron
• 50 g färsk dill
• Panering:
• Romsås:
• 2 dl gräddfil
• 3 msk stenbitsrom röd
• 2 msk hackad färsk dill
• salt, peppar, mandelmjöl
I en matberedare med knivar, pulsera fisken, äggulor, kryddor och dill. Försök att inte mixa så det blir för finhackat.
Pulsera ner grädden lite i taget. Låt vila en stund.
Forma biffarna i mandelmjöl.
Stek i smör några minuter på varje sida.
Servera med kokta ärter, romsås, citron och en dillkvist + valfritt tillbehör.