Ikväll blev det Saffranskaka till dessert. Bara doften får mig att må bra! Så ljuvlig hemtrevlig doft av saffran.
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk 3%
1/2 g saffran
50 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakbulver
1 nypa salt
1 msk ljus rom
Smör och kokosflingor till formen
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
3 Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smält smör, blanda det med och eventuellt rom äggsmeten.
4 Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5 Smörj och bröa en sockerkaksform med kokosflingor. Fyll den med smeten.
6 Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7 Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.