ANNONS

Saffranskaka

/

Ikväll blev det Saffranskaka till dessert. Bara doften får mig att må bra! Så ljuvlig hemtrevlig doft av saffran.

3 ekologiska ägg

2 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk 3%

1/2 g saffran

50 g smör

3 1/2 dl vetemjöl

2 tsk bakbulver

1 nypa salt

1 msk ljus rom

Smör och kokosflingor till formen

1 Sätt ugnen på 175 grader.

2 Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.

3 Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smält smör, blanda det med och eventuellt rom äggsmeten.

4 Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5 Smörj och bröa en sockerkaksform med kokosflingor. Fyll den med smeten.

6 Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7 Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.

0
29

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00