Polyper

Vad är polyper på stämbanden?! Jag hade aldrig hört talas om det tills för någon månad sedan….

Knutor har jag hört talas om och det är typ samma sak.

Gick till läkaren för att jag är så hes och det ville inte bli bättre. Ledsamt och irriterande.

Läkaren som är en specialist på Sofiahemmet filmade dem och så att det var knutor på bägge stämbanden.

Detta innebär att jag tyvärr måste hoppa av älskade Broadway Musikalen Pippin, där jag skulle spelat änkan Cathrine. Hade sett fram emot att komma tillbaka till Operan och nya härliga människor att jobba med men det gick helt enkelt inte nu. Allt var klart, lägenhet och annat fix inför vintern och våren… trist.

Nu går jag istället flera gånger i veckan hos en röstcoach som hjälper mig att få rätsida på detta. Bl.a. så blåser jag i ett glasrör medan jag ljuder olika toner. Vattenmotståndet ska göra att polyperna lätt gnider mot varandra med ett lätt tryck i rätt glidning och gör förhoppningsvis så att polyperna försvinner. I hope🙏 Det är bara att underkasta sig rehabträningen och göra sin läxa. Ordentligt.

Jag menar,denna pärs psykiskt… vad gör man utan sin fungerande röst när man har levt på den hela sitt liv? Blir liiite rädd. Hela min identitet sitter i rösten.

På torsdag ska jag gå till en röstpsykolog? Spännande. Och sedan ”sjukgymnastik” för rösten… otroligt. Hoppas jag får rätsida på detta.

Har inte helt sångförbud utan måste träna bort ”skadan”… vilket är jobbigt men samtidigt bra att de inte opererar i ett första läget.

Jag är väldigt ledsen för detta men det finns inte så mycket jag kan göra utan hoppas på snabb förbättring. Försöker se det bästa ur situationen…. och det kunde alltid varit värre.

Jag har några enstaka jobb inbokat sedan tidigare och ska försöka göra dessa i alla fall. Drar ner på antalet låtar och gör ” snälla” låtar mot stämbanden.

Mitt glasrör som jag nu blåser/ ljuder i 10 ggr om dagen….;))

 1. Du är motiverad. Det blir bra. Pernilla fick samma recept, tror jag. Att blåsa i ett rör.

 2. Men är det inte samma som Pernilla W också har problem med? Har för mig att hon också skulle blåsa i sugrör!

 3. Visst hade Pernilla Wahlgren samma problem med stämbanden? Hon skrattade mest när hon skulle göra alla ljud, du kanske tar det på större allvar. Lycka till!

 4. Det är väl detta som Pernilla W även har varit drabbad av? Hoppas det snabbt blir bättre!

 5. Är det inte det som Pernilla Wahlgren haft problem med. Har för mig att jag läste det på hennes blogg. Med vänlig hälsning, Marie. Krya på dig & stort lycka till!

 6. Inget ont om pernilla. Men charlotte ligger i en helt annan divison,både sång och artist (stil och klass också)mässigt. Så jag tror inte hon “flamsar bort” dessa besvär.

  1. Fast Kicki… Pernilla är en som bjussar på sig själv i alla lägen, OCH är så naturlig vilket man tyvärr inte kan säga om CP. Men självklart, trist med trasslig röst för alla som lever på den.

  2. Charlotte bjussar väl hur mycket som helst på sej. Min defintion på “att bjussa”på sej,är inte att flamsa runt,prata snusk eller prata hur ofta man ligger eller ligger. Det är tonåringar som som bruka hålla på så.inte i vår ålder.

  3. Betyder ju inte att den ena är bättre eller sämre än den andra. Hemskt att folk tänker så. Man är bara olika.

 7. Men du får krya på dig. Fy så trist att behöva hoppa av Pippin. Men hälsan går före allt annat. Håller med om att Charlotte ligger i en annan division än PW. Var rädd om dig. Kram.

 8. Hej
  Haft samma problem men jag opererade bort den. Till mig sa de att det var det som gällde…. Överansträngde mig tyvärr efteråt så det tog längre tid att bli bra igen. Lite läskig operation men ändå inget jag ångrar för jag kunde inte tänka mig att inte kunna sjunga .
  Stort lycka till!

 9. Fy vad trist :( Aldrig roligt få skador, om det så gäller fot, knä eller röst. Hoppas innerligt du får bukt med det. Hade sett fram emot att se dig på operan, men jag väntar gärna <3 Det kommer fler tåg.

  Känner dig inte alls men du verkar vara en sjuhelsikes dedikterad människa och jag tror på dig! Det ordnar sig. Kram

 10. Så klart väldigt trist, men jobb kommer och går, man har bara en röst. Det gäller att ta vara på det man har, du gör helt rätt i att hoppa av.

 11. Men fy då ,, stackars dig ,, men bra du ”hoppar ”av och tar hand om dig i stället klokt gjort . Och du bjuder verkligen på dig själv ,👍ingen kan då säga nåt annat ,såå tusen tack för det 👍😘o står med båda fötterna på jorden . .👍👏🙏😘

 12. Åhh vad ledsen jag blir för din skull! Bra att du tar dessa besvär på allvar och hoppas du snart är bra i rösten.

  Sen vill jag tillägga att du är en av Sveriges absolut bästa sångerskor och har en sån utstrålning och charm och verkar vara en underbar och engagerad mamma! Kram

 13. Åh vad tråkigt för dig, hoppas du kryar på dig Charlotte, och ta väl hand om dig, du är så fin som mamma och en underbart duktig sångerska. Kramar.

 14. Jag hade också stämbandspolyper men valde operation. Det tar 5 minuter, de klipper bort de små knutorna under narkos och man får vara helt tyst i ett par dagar efter. Helt återställd sedan dess! 10 år sen. Jag tror att det är ganska dåliga odds på att ” blåsa bort” knutorna jmf med operation. Lycka till oavsett!

 15. Hej Charlotte
  Många kryakramar från mej till Dej
  Hoppas jag får njuta av din härliga sång i Diggeloo till sommaren igen.

  Hälsningar från Laila

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..