ANNONS

Hemma igen och vardag

/

Ikväll gjorde jag en ny variant på Kantarellpaj. Supergott!!

Pajskal

• 150 g smör

• 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar ca 210 g)

• 1/2 tsk salt

• 2 msk kallt vatten

Fyllning

• 2 l färska kantareller (2 l motsvarar ca 600 g)

• 1 gul lök

• 2 msk smör

• 1/2 tsk salt

• 150 g riven Västerbottensost

Äggstanning

• 3 ägg

• 3 dl vispgrädde

• 1/2 tsk kajennpeppar

• 1 tsk salt

Sätt ugnen på 200°C.

Pajskal: Skär smöret i bitar. Blanda det med mjölet och saltet till en smulig massa, gärna i matberedare eller för hand. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter (för 4 portioner). Nagga degen med en gaffel. Ställ formen i kylskåp ca 30 minuter.

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter.

Fyllning: Ansa och skär svampen i grova bitar. Låt den “svettas” i en varm stekpanna. Skala och finhacka löken. När vätskan kokat in i svampen, öka värmen och lägg i smöret. Fräs en stund och lägg sedan i löken. Stek svamp och lök i smöret tills all vätska har kokat bort. Krydda med salt.

Fyll pajskalet med svampfräset och osten.

Äggstanning: Vispa ihop alla ingredienser. Häll i pajskalet.

Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 minuter, tills den fått fin färg och äggstanningen stelnat.

Servera gärna med en grönsallad.

Var förbi förskolan när jag hämtade Adrian och lämnade ett litet bidrag med några nya leksaker från Drömhuset. Kossor, utsöta!! Att låtsas rida på!!!

4
39

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00