Vilken ljuvlig dag

Har sovit middag?? Det händer inte… men jo, här är jag helt relaxad och gör det. Vi tar promenader och bara njuter. Lugnet får mig att må så bra. Vidderna får oss att nästa gråta. Det är sagolikt vackert och jag kan inte titta mig mätt. Är sååå glad för detta stället. Hit kan vi åka och landa… vi pratade om detta idag. Fördelen med att bli äldre. Man gillar lugnet… sträcker efter att hitta förutsättningar för att kunna ta det lugnt och njuta av livet. 

Ikväll har vi plockat blåbär och lingon i vår slänt nedanför vårt hus. Riktigt mysigt och gott! 

Idag har vi haft lite byggubbar här och planerat in vårt trädgårdsarbete… skiffersten, trappor, bubbelbad, eldstad, murar osv. Kommer bli jättebra när det är klart. 

På måndag börjar de måla huset och i sept kommer de börja i trädgården. 


Grunden är uppmurad och det arbetet är vi sååå nöjda med!


Promenix i skogen på små skogsstigar medan Adrian kör typ rally…😂

Skogspromenad medan Adrian kör sin fyrhjuling som han fullkomligt älskar!


Vackra Åresjön och Renfjället i bakgrunden❤️


Min man har lagat en helt ljuvlig fisksoppa ikväll❤️ Så gott!! Här kommer receptet!

1 l fiskbuljong

3 dl torrt vin

5 dl grädde

1 msk tomatpuré

 lite smör

1 morot

1 liten purjolök

3 klyftor vitlök

6 potatisar

600 g fisk i bitar (t ex lax, torskrygg hade Anders)

200 g kräftstjärtar

I msk chili

2 krm cayennpeppar

3 chalottenlök

5 tomater

2 tsk busktimjan

Till servering 

Krutonger 

Timjan

Aioli

Gör så här: 

Skär morot och all lök i småbitar. Stek lätt i smör.  Skär potatisar i större bitar. Koka upp fiskbuljong och torrt vin. Slå i grädde och tomatpurè i buljongen. 

Låt allt koka i  ca 10 minuter i buljongen. Häll infalla kryddor. 

Skär fisk i bitar (blanda t ex lax och torsk). Lägg bitarna i soppan och låt sjuda i 5-10 minuter.

Lägg i kräftstjärtar och tomater precis före servering. Servera soppan i djupa tallrikar med knapriga brödkrutonger och aioli (lättmajonnäs smaksatt med vitlök) till.