ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Natural Cycles

Natural Cycles

/

I samarbete med Natural Cycles

Jag försöker på alla sätt lära mig att lyssna på min kropp och alla dess signaler. Om jag har huvudvärk, vad beror det på? Om jag är lättirriterad, härleda till källan. Jag jobbar hårt med detta och lär mig mer om mig själv hela tiden. Något jag inte kände till tidigare är tex att kroppstemperaturen alltid går ner några grader innan mens och sedan stiger upp till ca 03-05 grader innan det är dags att sjunka igen vid nästa mens. Inte konstigt att man kan känna sig annorlunda?


Termometern man får med när man ansluter sig till Natural Cycles är ett bra redskap. Jag har börjat att ta tempen varje morgon för att se hur jag ligger. Otroligt intressant att beroende på var i din cykel du befinner dig så känner man en stor skillnad. Med NC:s app får du massor av tips hur du ska förstå och lära känna din kropp mer. Tex:

Genom att ta temperaturen varje morgon får man reda på när man har ägglossning och på så sätt vet man när man måste skydda sig för att undvika en graviditet (man kan bara bli gravid under 6 dagar varje cykel – och Natural Cycles identifierar dessa dagar åt dig). Slutsats: Natural Cycles är ett naturligt och hormonfritt preventivmedel som dessutom hjälper dig att lära känna din kropp och din personliga cykel.

Jag har under tiden jag mätt lärt mig att jag kan känna mig trött i början av cykeln, detta kan bero på att min kropp producerar mindre östrogen.
Senare i cykeln ökar östrogenet och kroppen förbereder sig på ägglossning. Under denna tid känner jag mig piggare, mer full av energi och jag får lyster i hyn. Det är under denna tid i cykeln man är som mest fertil.

Jag har använt mig av denna appen både när jag vill bli gravid och inte vill bli gravid då den är så lätt att använda och du ser direkt vilka dagar du ska undvika om du inte vill bli gravid. Eller tvärtom om du vill bli gravid.

För mig är detta ett perfekt sätt att lära sig förstå sin kropp utan att använda sig av hormoner. Jag är helt allergisk mot att tillsätta det till kroppen. Det funkar inte på mig och jag mår inte bra av det. För mig funkar detta fantastiskt! Det finns mängder av preventivmedel på marknaden men vi kvinnor är olika och har olika behov.

Detta preventivmedel kräver att både mannen och kvinnan har koll och jag tycker det är ganska bra att bägge är involverade.

Här kan du läsa mer:

https://www.naturalcycles.com/sv/faqs)

För er som inte känner till Natural Cycles sedan tidigare har jag samlat lite info:

 • Vad är Natural Cycles? 
  • Den första kliniskt testade preventivmedelsappen – naturlig, effektiv och fri från hormoner. Allt du behöver är en termometer och din app i telefonen.
 • Hur funkar Natural Cycles?
  • Genom att ta din temperatur varje morgon (direkt när du vaknar, innan du kliver upp) och föra in värdet i appen ger algoritmen bakom Natural Cycles dig full kontroll på din kropp och din cykel. Den ger dig en röd dag då det finns risk att bli gravid, och en grön dag när du inte är fertil.
 • Hur säkert är Natural Cycles?
  • Natural Cycles är lika säkert som traditionella metoder, läs mer HÄR om det.
 • Hur börjar jag med Natural Cycles?
  • Du kan signa upp för en prenumeration på hemsidan eller direkt i appen. Väljer du en årsprenumeration får du med en basaltermometer (mer exakt än en vanlig termometer då den visar 2 decimaler).

 

2
17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00