Tekakor

Baksugen??

De här är så goda och går fort att göra…

 

 

Det här behöver du :

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig,
tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

 

IMG_8608.JPG

IMG_8614.JPG

IMG_8612.JPG

IMG_8615.JPG

IMG_8617.JPG

IMG_8616.JPG

IMG_8618.JPG

IMG_8620.JPG

IMG_8619.JPG

  1. Lena skriver:

    Mer recept tack!❤️

  2. Åhhh dessa bakade jag första gången du la ut receptet (2014) och gör dom minst 1-2 ggr i månaden. Har blivit en av brödfavoriterna hos både mig och grabben :)

  3. Linda skriver:

    Ser jättegott ut! Ska jag också baka någon gång här sen.))

  4. P skriver:

    Har du handduken i ugnen? Hon menar förstås de grågröna, på gallren.

    1. Har aldrig förstått varför man ska vara dryg? O dessutom inte vågar skriva ut sitt namn??
      Jag trodde hon menade bilden som jag oxå la ut på insta.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..