Killarna ska ha med till skolan imorg eftersom det är skolavslutning!
Angelo bakade en jordgubbstårta m maräng.
Alessio valde en nöthistoria, Budapestrulle fast m jordgubbar istället för clementiner.
Budapestulle
6 st äggvita(or)
3 dl strösocker
50 gram potatismjöl
100 gram hasselnötter, finhackade
3 dl grädde
1 burk(ar) mandarin(er), konserverade
choklad, smält, till garnering
Tillagning
1. Vispa äggvitorna fluffigt, tillsätt sockret och potatismjölet lite i taget. Bunken ska kunna vändas upp och ner när äggvitorna är vispade, även när du sedan andra gången tillsatt socker och potatismjöl. ( titta bilden på Alessio)
2. Finhacka hasselnötterna och vänd försiktigt i dem. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 20 minuter längst ned i ugnen. Låt stå i ca fem minuter innan du stjälper upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper.
3. Vispa grädden och blanda i de avrunna mandarinerna.
4. Fördela detta på marängbottnen och rulla ihop. Ringla lite smält choklad över.
Jordgubbstårta m maräng
12 BITAR
100 g rumsvarmt smör
1.5 dl strösocker
5 äggulor
0.5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
5 äggvitor
3 dl strösocker
Fyllning;
Vaniljkräm
Mosad banan
Grädde
TOPPING;
4 dl vispgrädde
250 g jordgubbar
citronmeliss till garnering
Sätt ugnen på 175° (150° om du har varmluft). Vispa smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Vispa äggvitorna med hälften av sockret och vispa till ett fast skum med elvisp. Rör ner resten av sockret.
Bred ut kaksmeten i 2 bakpappersklädda formar med en diameter på 22 cm. Bred marängsmeten ovanpå och grädda långt ner i ugnen ca 45 min. Låt tårtorna kallna.
Japp!!! Vispat tillräckligt hårt!
Nu ska de rullas ihop… alltid det svåraste… och jag hade lyckas göra dem lite för tjocka så de sprack på något ställe… typiskt..
Då får man garnera den istället…. m grädde och jordgubbar och choklad såklart!!!