Här bakas….

Vi har bakat 4 tårtor idag!!!

Killarna ska ha med till skolan imorg eftersom det är skolavslutning! 

Angelo bakade en jordgubbstårta m maräng.

Alessio valde en nöthistoria, Budapestrulle fast m jordgubbar istället för clementiner.

Budapestulle

6 st äggvita(or)

3 dl strösocker

50 gram potatismjöl 

100 gram hasselnötter, finhackade

3 dl grädde

1 burk(ar) mandarin(er), konserverade

choklad, smält, till garnering
Tillagning
1. Vispa äggvitorna fluffigt, tillsätt sockret och potatismjölet lite i taget. Bunken ska kunna vändas upp och ner när äggvitorna är vispade, även när du sedan andra gången tillsatt socker och potatismjöl. ( titta bilden på Alessio)

2. Finhacka hasselnötterna och vänd försiktigt i dem. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 175 grader i 20 minuter längst ned i ugnen. Låt stå i ca fem minuter innan du stjälper upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper.

3. Vispa grädden och blanda i de avrunna mandarinerna.

4. Fördela detta på marängbottnen och rulla ihop. Ringla lite smält choklad över.
Jordgubbstårta m maräng
12 BITAR

 100 g rumsvarmt smör

 1.5 dl strösocker

 5 äggulor

 0.5 dl mjölk

 2 dl vetemjöl

 2 tsk bakpulver

 5 äggvitor

 3 dl strösocker
Fyllning;

Vaniljkräm

Mosad banan

Grädde
TOPPING;

 4 dl vispgrädde

 250 g jordgubbar

 citronmeliss till garnering

Sätt ugnen på 175° (150° om du har varmluft). Vispa smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Vispa äggvitorna med hälften av sockret och vispa till ett fast skum med elvisp. Rör ner resten av sockret. 
Bred ut kaksmeten i 2 bakpappersklädda formar med en diameter på 22 cm. Bred marängsmeten ovanpå och grädda långt ner i ugnen ca 45 min. Låt tårtorna kallna.


Japp!!! Vispat tillräckligt hårt! 

Nu ska de rullas ihop… alltid det svåraste… och jag hade lyckas göra dem lite för tjocka så de sprack på något ställe… typiskt..


Då får man garnera den istället…. m grädde och jordgubbar och choklad såklart!!!


Voilà!!! Gick att lura ögat ganska bra!

  1. Åhhh så gott med hemma bakade tårtor! Vi har alltid tårtkalas på min sons avslutning och det är lika omtyckt och populärt varje avslutning dock får INGA tårtor eller bakverk innehålla nötter och det gäller väl alla skolor i Sverige eller!?

    1. Ja, underbart gott!! Om ingen är allergisk så finns det väl ingen anledning till förbud?

  2. Anna skriver:

    Inte nötförbud på dina barns skola?? Där jag bor är det totalt förbud mot nötter i alla skolor i hela kommunen. Så många barn lider av allergi och det är farligt bara om det finns i lokalerna. Låter helt otroligt att er skola inte har en enda allergiker…?

  3. Ser supersmarrigt ut med alla tårtor!!
    Ha en skön sommar :-)
    Kram på dig

  4. *Ett tips. Spritsa ut smeten till budapestrullen. Då blir det naturliga “veck” när man ska rulla ihop den.

    margareta

  5. Blir alltid så inspirerad att baka när jag ser er fixa i köket! Men, med allvarlig nötallergi i familjen vill jag uppmana alla att begränsa sitt nötätande till hemmet, då kan alla vara med i firandet, precis som ambitionen ursprungligen varit.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..