Perrellistubbe

Ikväll har jag freestylat i köket.  Blev oerhört sugen på smörgåstårta ich tänkte att jag snor ihop ett eget recept på det jag gillar.

Dett är ingen lågkalorie middag utan detta är verkligen något med extra allt.
Perrellistubbe



Ingredienser

Antal portioner


4 skivor toastbröd


Räk och laxfyllning:


250 g skalade räkor

50 g kallrökt lax

1 kruka färsk dill

1 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

2 msk dijonsenap

2 tsk riven pepparrot 



Tonfiskröra: 

I burk tonfisk i olja

½ dl crème fraiche

1 dl majonnäs

Dijonsenap



Garnering:


1 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

100 g skalade räkor

100 g kallrökt lax

4 kokta ägg

1 citron

1 färsk dill

Peppar

Salt

Gör så här:


Hacka räkorna, strimla laxen, hacka dillen och lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche, majonnäs, och dijonsenap. Skala och hacka äggen, lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche och majonnäs.


Bred på räk- och laxfyllningen. Lägg på 1 skivor bröd till och bred på tonfiskfyllningen. Sedan ett lager med bara cremefraiche, dijon och majonäs. Lägg på den sista skivan bröd. 


Rör ihop crème fraiche, dijon och majonnäs till garneringen och bred på tårtan. Täck tårtan med plastfilm och låt vila, gärna över natten. Klipp el hacka dillen. Garnera stubben strax innan servering.





  1. Laila skriver:

    Hej Charlotte! Stubben ser jättegod ut och smarrig. Tänkte mig på och göra den men är lite fundersam på här var dom hackade äggen m.m ska vara? :) Jag får inte ihop receptet riktigt :)
    ha en bra sommar!
    Kram Laila

  2. Laila skriver:

    Hej Charlotte!
    Den där stubben tänkte jag mig på här och göra. Ser väldigt smarrig och god ut. Men jag blir inte riktigt klok på var dom hackade äggen m.m. kommer in?:) Och är receptet på typ 2 “stubbar”?
    Ha en bra sommar!
    Kram Laila

  3. Tack för inspirationen 😊. Gjorde dem ikväll och njöt i solen ☀️på bryggan med ett glas rosé. Grymt goda 👌😋

  4. Mmmmm, tack för recept. Denna ska garanteras göras 👍🏼😊

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..