Ikväll har jag freestylat i köket. Blev oerhört sugen på smörgåstårta ich tänkte att jag snor ihop ett eget recept på det jag gillar.
Dett är ingen lågkalorie middag utan detta är verkligen något med extra allt. Perrellistubbe
Ingredienser
Antal portioner
4 skivor toastbröd
Räk och laxfyllning:
250 g skalade räkor
50 g kallrökt lax
1 kruka färsk dill
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
2 tsk riven pepparrot
Tonfiskröra:
I burk tonfisk i olja
½ dl crème fraiche
1 dl majonnäs
Dijonsenap
Garnering:
1 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
100 g skalade räkor
100 g kallrökt lax
4 kokta ägg
1 citron
1 färsk dill
Peppar
Salt
Gör så här:
Hacka räkorna, strimla laxen, hacka dillen och lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche, majonnäs, och dijonsenap. Skala och hacka äggen, lägg i en bunke. Rör ner crème fraiche och majonnäs.
Bred på räk- och laxfyllningen. Lägg på 1 skivor bröd till och bred på tonfiskfyllningen. Sedan ett lager med bara cremefraiche, dijon och majonäs. Lägg på den sista skivan bröd.
Rör ihop crème fraiche, dijon och majonnäs till garneringen och bred på tårtan. Täck tårtan med plastfilm och låt vila, gärna över natten. Klipp el hacka dillen. Garnera stubben strax innan servering.