Citron o Banankaka!

Dagens bak. Superenkelt och går snabbt att slänga ihop;)) Mums!!
Du behöver

matfett och ströbröd till formen

2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl mjölk

I Citron ( Riv)

1 Banan

100 gram Vit Choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Riv citronskal och blanda ner i mjölblandningen. Var försiktig så inte det vita kommer med då blir kakan besk.

Smält smöret och häll i mjölken, så att allt blir ljummet. Häll mjölkblandningen i sockerblandningen och rör om. Vispa ner mjölblandningen i smeten och häll den i formen.

Skär ner banan, hacka den vita Chokladen och Tryck ner det i smeten.

Grädda din sockerkaka i 175 graders ugn i 28-30 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Är stickan helt torr är sockerkakan klar.

Mums!!

Älskar min form med hjärtan:)❤️

Adrian regisserar allt just nu… även hur jag ska stå med händerna och göra slängpuss!😂😂😂

Vår matkällare börjar ta form.


Vitsippor på bordet:)

  1. Hej!
    Vilken snygg klänning, får man fråga var du har köpt den?
    Ha en bra dag!

  2. Lena skriver:

    Åh mitt favoritmärke SMEG, är det både kyl och frys?
    Kram

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..