Vem är Trams Frans?

Det låter ju lite löjligt men det är nog hela poängen? 

Kunde inte undgå att se att han gjort ett inlägg om min renovering av tvättstugan hemma. Det roliga är faktiskt att jag funderar på om han någonsin  tvättat eller om någon annan sköter hans tvätt?

Eftetsom han uppenbarligen inte ser skillnaden på en tvättmaskin och en torktumlare? Han tror att jag har 4 tvättmaskiner.

Han skriver det flera ggr. 4 maskiner?

 Som om alla är dumma i huvudet och inte förstår. De flesta klara sig faktiskt på en maskin hävdar han.

Fråga? Beror inte det trams Frans på hur många man är i familjen? Om man är 2 el 4 så är det väl alldeles perfekt med en maskin. Men vi är 6 personer. Välinvesterade pengar för att få ett stort hushåll att fungera med andra ord. 

Nästa gång. Läs på lite bättre.

Tänk att alla dessa får utrymme i tidningarna… det är faktiskt otroligt?

 1. Haha, ingen koll där inte tydligen. Men hans mamma kanske alltid har tvättat åt honom.😂
  Bodde jag också i hus skulle jag ha två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torskåp. Då har jag inga barn… 😉
  Ni gör helt rätt, det blir så snyggt och praktiskt.👍🏻

 2. Hans mamma har nog alltid tvättat åt honom, där av ingen koll på skillnaden.😂
  Bodde jag också i hus skulle jag ha två maskiner, en tumlare och torkskåp. Då har jag inte ens några barn.😉
  Ni gör ju så snyggt, bra och praktiskt i er tvättstuga.👍🏻

 3. Haha..kanske kul att inte se skillnad på tvätt och tork . men han har rätt i att de flesta klarar sig med en maskin. Jag har en syster som ör 6-barnsmor och en granne med 5-barn och dom klarar sig utmärkt med en maskin TROTS idrottande barn. Alla kan inte leva i lyx..tänk på det innan du är spydig..

  1. Spydig?! Det var väl TramsFrans som var spydig? Och tvättmaskiner kan man få tag i jättebilligt både nya och begagnade ifall din syster eller granne vill det :-)

 4. Vi är 5 i familjen och har två tvättmaskiner, finns roligare saker att göra än att tvätta😃. Går dubbelt så fort👍🏻. Väl värt pengarna tycker jag.

 5. Sorry, inte meningen att va spydig i min kommentar.😔Förklaringen till att jag vill ha två i så fall, är att dom maskinerna man har hemma där tar tvättprogrammen sån tid, till skillnad från dom i tvättstugan.
  Som sagt, en tvättmaskin behöver inte kosta så mycket. Hur många har inte fler tv-apparter och datorer hemma?😉

 6. Hejsan,
  Ja herregud😵Vilket “tomhuvud” att Aftonbladet inte kollar upp vad folk skriver under deras varumärken.
  Tycker du o din man har gjort ett förträffligt val att köpa in dubbla maskiner till er storfamilj…själv bor jag i flerfamiljshus och där har man väl ALLTID dubbla maskiner 👌💞jöttesmidigt så man slipper hålla på tvätta varje dag.
  Idiotens moder är väl ständigt gravid …tyvärr …föder såna som Frans.

  Lyckat ull och tack för rolig blogg❤👌

  1. Fast nu är det ju en blogg och inte aftonbladets redaktionella texter som frans skriver. Charlotte har missuppfattat den grejen.

   Charlotte, se ironin. Det är ju ett roligt inlägg. Sånt får du nästan Bjussa på :)

   1. Bjussa på?! Ironi? Frans bloggar på Aftonbladet och de pushar för det på första sidan? Menar du att du tycker inlägget är roligt? Att han skriver att jag har 4 tvättmaskinen…. sorry men jag förstår inte det roliga alls? Kanske är jag som har tråkig humor?

 7. Tänk vad människor kan klanka ner på andra/ allt är ju individuella val/ där utomstående inte har en aning om vad just “du” prioriterar-i vår familj är vi 2 personer med mycket aktiviteter och vi har också 2 tvättmaskiner 2 tumlare o det har vi även i sportstugan i fjällen. Din blogg är härlig att läsa, och ni är en härlig familj !!!

 8. Jag hade 2 tvättmaskiner när barnen var små och bodde hemma varannan vecka. Totalt 4 i hushållet!
  Var och en prioriterar sin tillvaro!

 9. Jag tror faktiskt att många, många inte har råd ens med den billigaste tvättmaskinen + någon tusenlapp minst, att installera den. Många sparar in på vad de kan bara för att ha råd att äta och har man dessutom ungar hemma, så är det många bäckar att fylla.
  Och sen bor många i lägenhet, där finns det ofta gemensam tvättstuga, vanligtvis med just två tvättmaskiner – hur bra som helst, det kommer jag ihåg när jag hade alla fyra ungar hemma… och en karl. ;)

  Nu bor jag ensam, i en mindre lägenhet men har den turen att jag kan välja tvättmaskin som tillval och det har jag gjort, eftersom hur jag än prioriterar, aldrig skulle ha råd att köpa och installera en själv. Hur bra som helst med tillvalet och jag får plats med den i badrummet också, vilket jag inte fick i min gamla lägenhet, då det var ett “stockholmsbadrum” (hur litet som helst). Samma hyresvärd som nu och jag föreslog att tvättmaskinen kunde stå i köket, istället för diskmaskin, men det gick inte, av någon anledning som jag fortfarande inte fattar…

 10. Självklart aftonbladet. Duger som papper på ett utedass. Kanske trams nisse borde prova tvätta nångång. Med tonårig dotter och en 11 årig kille så bli det TVÄTT. Hos oss. Och självklart ännu mer ju fler man är. Och så jäkla kul är det inte att tvätta 😂

 11. Hej!

  Fantastisk tvättstuga!

  Dock en smula skeptisk till din formulering “investering”. Står ju att inlägget är ett samarbete med Siemens. Så då har du ju förstås fått dem med deal att skriva om produkterna? Eller?

 12. Sätt in fyra tvättmaskiner i nya huset i Åre så att Trams Frans får vatten på sin kvarn på riktigt. Undrar om han går i taket för alla som drömmer om dubbla diskmaskiner också? Precis som du skriver handlar det ju om prioriteringar :-)

 13. Bry dej inte om tramsfrans inlägg.Det berättar mer om honom än om dej!Eftersom han har koll på din blogg så är du väl intressant för honom.Han växer nog upp och får bättre insyn i olika skeden och behov i livet…

 14. Sjukt praktiskt med 2 maskiner av varje! Det blir massor av tvätt av 6 personer, att ni väljer detta är ju för att jag tror att ni hellre vill umgås med barnen än att stå tvättstugan hela tiden! Hade man själv haft mer plats när barnen var små, hade jag gärna haft det så som ni har det! Jag är tacksam att ni väljer att lägga ut det offentligt hur ni har det i Ert hem, lite inspiration o tips.
  Tack för en mysig blogg, åk försiktigt i backarna! ☀️

 15. SVENSKA avundsjukan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Fan hon/han har väl jobbat och slitit för att vara där de är idag.
  Ni som skriver trams skulle nog göra samma om ni kunde.
  Du gör helt rätt,njut av livet här och nu,avsett hur många tvättmaskiner du har :)

 16. Trams Frans är en satirblogg han skriver högt och lågt om många. Så fundera inte så mycket på hans blogg. Men ser att han svarat på ditt inlägg nu också. Som några skriver: Han växer nog upp, Ung och bortskämd, mamma tvätter,Idiotens moder är väl ständigt gravid …tyvärr …föder såna som Frans…..Nej men däremot är han anställd av AB att skriva satir. Så det blir ju ännu roligare för honom när nån tar åt sig.

 17. Helt otroligt att det kan bli sådant tjafs om en tvättstuga ,tvättmaskiner och torktumlare! Det hade ju varit en dröm när barnen var små med flera maskiner. Ofta är det ju platsbrist det hänger på, snarare än en pengafråga. Det finns många maskiner idag som är väldigt prisvänliga och så finns det många begagnade som inte kostar så mycket. Det är snarare den “svenska avundsjukan” som tittar fram här i kommentarerna. Vi bor i ett litet flerfamiljshus med ensamstående och en liten familj med ett barn…..jag vet att ALLA vill ha fler än en tvättmaskin så att det går snabbare att tvätta. I mitt hushåll är vi bara två och tvättar ca en gång i veckan, och då tar det HELA dagen innan allt är tvättat och torrt! Er tvättstuga är en dröm…varför skall man inte få ha det bra om man kan, utan att be om ursäkt! Fortsätt med renoveringen och lägg gärna ut bilder, det är väldigt inspirerande att få följa. Kom att tänka på Bygglov m.m. som renoverar hemma hos folk, där SLÄNGER dom helt funktionsdugliga inredningar rätt ner i en container och sätter in lyxvarianter….kul att titta på, men är det helt OK.
  Kram

 18. Jösses det är så man blir mörkrädd!! Hur kan någon ha åsikter om hur många tvättmaskiner du har? Du kan väl ha 10 st om du vill utan att det rör någon annan. Förstår om du blir trött på allt dumt som skrivs! Lyssnade på ett gammalt avsnitt av Värvet där du var med och tycker att du har så sunda åsikter och en fantastisk energi och engagemang i allt du gör. Fortsätt njut av din skidsemester med familjen.

 19. Förstår ingenting av hans blogg….vem bryr sig om hur många tvättmaskiner ni har?
  För mig så får ni gärna ha 10 st om det är det ni väljer. :)
  Konstigt!
  Förstår därimot att du delar med av detta på bloggen då vi som följer din blogg uppskattar när du delar med dig av ditt liv.
  Ha en fin dag!

 20. Åh, vilken tvättstuga! Så vill jag oxå ha ☺
  Trams-Frans borde skämmas och det tycker jag även Aftonbladet bör göra!

 21. Bry dig inte om Tramsfrans tråkiga inlägg! Kallas svensk avundsjuka… ;) Du och din make sliter hårt och ni lägger era pengar på vad ni vill. Jag hade gärna haft en så fin tvättstuga som ni har.

 22. Alltså hur orkar man bry sig om hur många tvättmaskiner någon har?!
  Tyvärr så verkar jante vara rotad i många människor.
  Superbra att ha maskiner som underlättar vardagen, hoppas att du har två diskmaskiner också. :)
  Jätteroligt att följa era renoveringar och få se vad ni gör med huset/en!
  Du är en härlig mix av damm och glam, roligt att få följa med i ditt liv via blogg och insta.

 23. Men herre gud, alla som är upprörda här inne! Hans blogg är satir och ironi. Inget att ta på allvar.
  Han skämtar om kändisar och tydligen kan inte alla ta det.
  Däremot blir jag upprörd av en del låga kommentarer här inne. Skärpning!

 24. Men herregud två tvättmaskiner och två torktumlare, är väl inget att bråka om. Ni är en stor familj och alla vet ju hur fort tvättkorgen blir full. Du gjorde helt rätt. Du har ju bra plats. You go girl kram

 25. Suck liksom! Jag har en tvattmaskin och en tumlare..tar mig i stort sett en hel dag att ta itu med veckans tvatt! Hade jag plats hade jag absolut kopt en till maskin och tummlare! Vi ar bara 4 personer men vi byter klader varje dag och tranar inte! Sa tycke rinte att du Charlotte ens ska behvoa forklara dig. Du har jobbat hart for det du har och fortsatter jobba och fortjanar det sk extra lyxet! Du verkar vara en sa fin person och a supermom!

  1. Ja så är det. Jag jobbar heltid.så det blir helgerna som går åt till tvättning. Då iaf inte jag har lust att börja tvätta när man är hemma typ 17.30 på kvällrna (ok far på gymet 4ggr iveckan också). Så helgerna bli tvättdagar.så är det ju.

 26. Perfekt ju! Vi är en familj på 5 pers, 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp…… Absolut inget konstigt med det! Välkommen in i 2000-talet tramsfrans!

 27. Har en maskin och min familj består av mig och två barn. Hade vi varit fler i familjen hade jag gärna haft två maskiner 👍
  En liten parentes: De som bor i flerfamiljshus med gemensam tvättstuga har ofta två eller till och med fler tvättmaskiner att tillgå. Är det också något man borde bli upprörd över?!?! 😂😂

 28. En sak är säker, man gör som man vill och vad man har råd med. Man skall ju inte behöva bli påhoppad. Att det sticker i vissas ögon ( jag har minsann inte råd med sååån tvättstuga eller hus i Åre). Glöm aldrig att C har tjänat varje krona själv. Är man missunsam får man faktiskt sluta läsa bloggen.

  1. C har förmodligen inte betalat maskinerna ur egen ficka. Siemens har antagligen skänkt henne maskinerna. I retur förväntas hon göra varumärkesreklam för Siemens på sin, förtäckta, reklamblogg. Så antar jag att det gått till.

   1. Förtäckta reklamsblogg? Jag är väldigt tydlig med de jag har samarbeten med så att ni ska slippa spekulera. I detta fall står det högt upp. I samarbete med Siemens. Det betyder att vi gör detta tillsammans. Allt är transparent och det är inget förtäckt någonstans.

 29. Håller med, vem är han ens? Pinsamt att formulera en artikel när man inte kan bakgrunden. Hade killen gjort lite efterforskning hade hon kunnat få reda på att det var två tvätt och två tork (syns på bild och du har även svarat på någon kommentar om det tidigare tror jag). “Dem flesta klarar sig på en tvättmaskin”, vilket i och för sig kan vara sant. Men om man har möjligheten och utrymmet, ser jag ingen anledning till att inte maximera med mer maskiner! Tvätten är en vardagssyssla, och kan man få gjort den dubbelt så snabbt, är väll det kanon :) Ha en fortsatt fin semester i Åre! Kram!

 30. Tycker det är sjukt smart med 2 tvättmaskiner o 2 tumlare! Hade jag gärna haft om jag haft plats, och då är vi ändå bara 3 pers i familjen!!! 😱😱
  När vi storstädar tvättar vi en hel del… förutom kläder blir det handdukar, sängkläder, filtar m.m tänk vad smidigt och kunna köra 2 samtidigt.
  Något jag oxå gärna skulle ha om vi hade plats är 2 diskmaskiner!! Alltså vilken lyx! Såå ofta allt hamnar på bänken när diskmaskinen är på, tänk att bara kunna lasta in allt i maskin nr 2.

 31. Alltså hur orkar man bry sig om hur många tvättmaskiner någon har?!
  Vi är också 6 personer i familjen och vi har två tvättmaskiner och två torktumlare, och det funkar perfekt!!!

  Det är är ett superbra exempel på den SVENSKA AVUNDSJUKAN!!!

  Ha en trevlig kväll!

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..