Bak
/
Grundrecept
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 100 g vit choklad
- Smör och ströbröd till formen
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Välj smaksättning, jag har valt vit choklad. Skär den i små bitar och häll ner i smeten. Fyll en smord och bröad sockerkaksform med smeten.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 125 g kylskåpskallt smör
- 3 msk iskallt vatten
- 2 st lök
- 1 pkt Philadelfiaost
- salt och peppar
- 3 dl grädde
- parmesanost
Så här gör du
- Skär smöret i små bitar.
- Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa.
- Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
- Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
- Hacka löken och lägg i pajskalet
- Blanda grädde och Philadelfiaost, bred över löken.
- Riv parmesanost, rikligt
- salt och peppar.
- In i ugnen tills pajen fått fin färg. Ca 20 min.