Bak

Recept kommer det här. En enkel sockerkaka med vit choklad och en klipsk med parmesan. Toast med olika fyllningar:))

Grundrecept

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g vit choklad
  •  Smör och ströbröd till formen
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Välj smaksättning, jag har valt vit choklad. Skär den i små bitar och häll ner i smeten. Fyll en smord och bröad sockerkaksform med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

 PAJ

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl 
  • 125 g kylskåpskallt smör 
  • 3 msk iskallt vatten
  • 2 st lök
  • 1 pkt Philadelfiaost
  • salt och peppar
  • 3 dl grädde
  • parmesanost

Så här gör du

  1. Skär smöret i små bitar.
  2. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa.
  3. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
  4. Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
  5. Hacka löken och lägg i pajskalet
  6. Blanda grädde och Philadelfiaost, bred över löken.
  7. Riv parmesanost, rikligt
  8. salt och peppar.
  9. In i ugnen tills pajen fått fin färg. Ca 20 min.


  

  

  

  1. Tack för receptet på ostpajen, roligt att kunna hitta ett recept på en äggfri ostpaj. Som äggallergiker är inte det lättaste. Hoppas att det kan bli en favorit.
    /Therese

  2. Tack så mycket för receptet, ser jättegott ut! Får testas i helgen :)

  3. Eva skriver:

    Hej!
    Håller med, vit choklad is da shit, ska skriva ner receptet i min fina receptbok jag nyligen köpt och pysslat ihop allt möjligt i, överskriften får bli Perrellis sockerkaka.
    Tack och kram

  4. Åhhh vad gott med lökpaj! Den ska jag göra i helgen och eftersom jag älskar vit choklad får man väl göra kakan oxå ;)

  5. hahhah Kaksmet är gott!!

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..