ANNONS

Bak

/

Recept kommer det här. En enkel sockerkaka med vit choklad och en klipsk med parmesan. Toast med olika fyllningar:))

Grundrecept

  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 g vit choklad
  •  Smör och ströbröd till formen
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Välj smaksättning, jag har valt vit choklad. Skär den i små bitar och häll ner i smeten. Fyll en smord och bröad sockerkaksform med smeten.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

 PAJ

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl 
  • 125 g kylskåpskallt smör 
  • 3 msk iskallt vatten
  • 2 st lök
  • 1 pkt Philadelfiaost
  • salt och peppar
  • 3 dl grädde
  • parmesanost

Så här gör du

  1. Skär smöret i små bitar.
  2. Nyp ihop mjöl och smör för hand eller mixa i matberedare till en smulig massa.
  3. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i formen. Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila ca 30 minuter i kylen.
  4. Sätt ugnen på 225°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
  5. Hacka löken och lägg i pajskalet
  6. Blanda grädde och Philadelfiaost, bred över löken.
  7. Riv parmesanost, rikligt
  8. salt och peppar.
  9. In i ugnen tills pajen fått fin färg. Ca 20 min.


  

  

  

5
15

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00