Hasselnötsbröd

Bröd på Lchf. Funkar utmärkt och smakar så gott!!!

Adrian har varit dålig( feber och förkyld sedan i fredags kväll) och nu börjar han och jag ledsna här hemma även om det är mysigt att vara hänga och få ledig tid tillsammans. Idag har jag fördrivit en timme med att baka bröd.

Annars har vi tittat på tv, vi lekt m Adrians djur… Ätit, myst i soffan. När jag skulle dansrepa så ville Adrian såklart vara med i famnen. Favoritsysslan!! Att dansa och snurra! Förmodligen alla barn favorit…

 

Osminkad och hemma och myser..

  


  

 

  
 
Recept!! Hasselnötsbröd LCHF

12 ägg

50 gram smör

1,5 dl mandelmjöl

1,5 dl hasselnötsmjöl

1,5 dl hela hasselnötter

2-3 msk fiberhusk

1 msk bakpulver

1 tsk salt

 

Vispa äggen poröst och häll i det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna ,blanda sedan väl i smeten. Till sist blandar du i hasselnötskärnorna.

Lägg ett bakplåtspapper i en brödform och häll upp smeten.

 

Låt degen svälla 15 min

Strö lite hasselnötsmjöl över brödet eller Chiafrön som jag gjorde. In i mitten av ugnen på 175 grader i ca 40 min.

 

  
 

  1. Hej!
    Har gått igenom dina recept för jag har för mig att du lade ut något med lax och räkor som såg väldigt gott ut.
    Skulle du vilja lägga ut det igen.
    Tacksam för svar

    Mvh
    Maggan

  2. Jonas skriver:

    finns recept på hasselnötsmjölpaketet på skorpor, blir Supergoda!

  3. Osminkad? Du ser ju jättefin ut:) svarta fransarna där;)

  4. Nja….vi gjorde brödet i kväll och jag vet inte om äggen vispades för kort tid men det blev ägg på botten och nej det blir nog annat bröd nästa gång

    1. Är det sant?? Tråkigt:) mitt blev jättefluffigt. Kanske skulle vispat det hårdare?

  5. Osminkad? Dina fransar ser ju fantastiska ut ändå:))

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..