Mandelgröt

Recept på Mandelgröt- Lchf

 

  
 
1 msk smör

3 msk mandelmjöl

1 tsk chiafrön

0,5 tsk vaniljpulver

1 dl kokosmjölk

1 ägg

1 krm salt

Nötter, kanel eller någon äppelmos utan socker till servering.

 

Smält smöret och rör ner mandelmjöl och ciafrön i smöret. Häll på mjölken och låt koka på svag värme. Rör ner ägg och vispa. Låt puttra i 5 min tills det blivit grötkonsistens.

Servera med något tillbehör utan socker;))

  

 
Variant m äppelmos, cashewnötter och kokosflingor;)

 1. Har ätit “din” mandelgröt i två veckor nu och vilken skillnad mot havregrynsgröt. Jag håller mig mätt så mycket längre! Toppen! Byter inte tillbaka.

 2. Lchf är great! Jag har ätit denna kost i 3-4 mån nu och är så mätt och belåten och full av energi. Kommer aldrig sluta.

 3. Kajsa skriver:

  Intressant med kommentarer som “ät vanlig mat” osv. Vanlig mat har för oss blivit processade råvaror så det inte är råvaror längre. Jag tycker det är jättebra att LCHF börjar bli en livsstil bland många och att medvetenheten om vitt mjöl och socker sprids. Läs ‘Ett sötare blod’ av Ann Fernholm, hon beskriver väldigt bra varför socker är farligt och varför det är viktigt att det försvinner från matvaror vi köper i affären. Är man vegetarian funkar det också med LCHF, det är det naturliga fettet som är nyckeln till välmåendet och att vi håller oss mätta längre på mindre mängd mat = färre kalorier. Ska bli intressant att följa Charlotte och vad hon tycker. Heja dig, säger jag! :)

 4. Hurra för LCHF, och den som säger vanlig mat, de är prescis va de är. Men du hoppar över alla dåliga kolhydrater, socker m.m. som vi inte behöver. Äter god färg glad mat. Bjuder alltid mina gäster på LCHF mat och de blir alltid förtjusta.Och underbart att baka med ex.mandelmjöl och många härliga brödrecept med nötter bl.a, love it.
  Kram Marianne

 5. Vad är “vanlig” mat? LCHF har samma råvaror som all mat det är hur man sätter ihop den som är annorlunda.

  1. Det beror väl på hur man ser det, men visst är det så. Tror dock de flesta använder tex vetemjöl och socker när de bakar men med lchf använder man tex mandelmjöl och annat sötningsmedel.

Kommentera inlägget

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..